Опе­ра­тив­но рекл. из­да­ние, от­пе­ча­та­но на един лист, без да се пре­гъ­ва или под­ши­ва, чес­то с не­го­лям фор­мат (А4 до А6). Л. е най-ев­ти­но­то печ. из­да­ние. Тя слу­жи за раз­г­ла­са на сто­ки за ши­ро­ко пот­реб­ле­ние, за опо­вес­тя­ва­не на ус­лу­ги, за бър­зо ос­ве­до­мя­ва­не и за по­ли­ти­чес­ка аги­та­ция.

Л. би­ват: а) хвър­чащ лист (flysheet) - ед­нос­т­ран­но от­пе­ча­тан лист от ев­ти­на хар­тия; из­да­ва се в мно­го го­ле­ми ти­ра­жи. Рекл. идея се из­ра­зя­ва по най-дос­тъ­пен на­чин, уда­ре­ни­е­то па­да вър­ху ли­це­ва­та стра­на. По­ня­ко­га се пус­ка вто­ри цвят. Из­да­ни­е­то се от­ли­ча­ва с бър­зи­на на из­ра­бот­ка­та, раз­п­рос­т­ра­ня­ва се ма­со­во чрез лич­но раз­да­ва­не по ули­ци, ма­га­зи­ни, чрез ави­о­рек­ла­ма, бе­зад­рес­на ди­рек­т­на рек­ла­ма; б) Л.-прос­пект (прос­пек­тен лист) - двус­т­ран­но от­пе­ча­тен лист на по-ка­чес­т­ве­на хар­тия с чер­но-бя­ла или цвет­на илюс­т­ра­ция. Пред­с­тав­ля­ва по-ка­чес­т­ве­но из­да­ние, ко­е­то прид­ру­жа­ва сто­ка­та, раз­п­рос­т­ра­ня­ва се по из­лож­би и па­на­и­ри и чрез ка­на­ли­те на АДР. Л.-прос­пек­ти се из­пол­з­ват и при със­та­вя­не на ка­та­лож­ни пап­ки или клас­ыо­ри, пред­с­та­вя­щи ос­нов­ни­те пот­ре­би­тел­с­ки свойс­т­ва на сто­ка­та; в) Л.-при­ло­же­ние - ед­нос­т­ран­но или двус­т­ран­но от­пе­ча­та­на Л. за вла­га­не в раз­лич­ни пе­ри­о­дич­ни из­да­ния, по­ня­ко­га офор­ме­на с ку­пон или ка­то об­рат­на кар­та. В прак­ти­ка­та се из­пол­з­ват и се­рии Л., от­ли­ча­ва­щи се с един­с­т­во на офор­м­ле­ни­е­то.

Реклама и насърчаване на продажбите; проф. Доганов, доц. Дуранкев; С-я; 1995

 

Предложи
корпоративна публикация
Валутни курсове
капиталов пазар
Купува Продава БНБ
EUR1.9560 1.9560 1.9558
USD1.5915 1.5924 1.8244
GBP2.4796 2.4887 2.2828
от 00:24 26 Април 2024 повече »
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
1.5 млн. трудови мигранти годишно вече не са ни достатъчни, смятат в Еврокомисията Всяка година в ЕС пристигат по 1,5 млн. трудови мигранти, но това не е достатъчно заради цялостния недостиг на работна ръка. Това заяви...