Ин­фор­ма­ци­он­но и рекл. сред­с­т­во в гос­тил­ни­чар­с­т­во­то. Фун­к­ции: ос­ве­до­мя­ва по­се­ти­те­ли­те за пред­ла­га­ни­те яс­тия и на­пит­ки, за це­ни­те им, за пред­ла­га­ни­те осо­бе­ни ус­лу­ги и др.; указ­ва ка­те­го­ри­я­та на за­ве­де­ни­е­то и ви­да му, име­на­та на уп­ра­ви­те­ля и майс­тор-гот­ва­ча, как­то и др. дан­ни (напр. ка­ло­рич­ност на яс­ти­я­та, ис­то­рия на за­ве­де­ни­е­то, тра­ди­ции); спо­ма­га за съз­да­ва­не и на­соч­ва­не на пот­ре­би­тел­с­ко­то тър­се­не; из­г­раж­да оп­ре­де­ле­на пред­с­та­ва за за­ве­де­ни­е­то у по­се­ти­те­ля и го пред­раз­по­ла­га в же­ла­на­та на­со­ка.

Л.-м. се от­ли­ча­ват по срок на ва­лид­ност (днев­ни и пос­то­ян­ни, т.е. се­зон­ни), по офор­м­ле­ние - лис­то­ви, кар­то­не­ни и с ко­ри­ци (в ка­лъф), по съ­дър­жа­ние - Л.-м. за яс­тия (об­щи, дет­с­ки, ди­е­тич­ни, спе­ци­а­л­ни), за на­пит­ки (wine list) (ви­на, кок­тей­ли, об­щи), спе­ци­а­л­ни карт-ме­ню­та (яй­че­ни, пло­до­ви, ве­ге­та­ри­а­н­с­ки, за осо­бе­ни ви­до­ве ус­лу­ги) и т.нар. об­щи Л.-м. При ре­но­ми­ра­ни­те за­ве­де­ния Л.-м. се от­пе­чат­ват на ня­кол­ко ези­ка, но по-прак­тич­ни са при­тур­ки­те с чуж­до­е­зи­чен текст.

Реклама и насърчаване на продажбите; проф. Доганов, доц. Дуранкев; С-я; 1995

 

Предложи
корпоративна публикация
Валутни курсове
капиталов пазар
Купува Продава БНБ
EUR1.9560 1.9560 1.9558
USD1.5915 1.5924 1.8244
GBP2.4796 2.4887 2.2828
от 00:24 26 Април 2024 повече »
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
Зам.-министър Георгиева: Новият списък на професиите ще отговори на бъдещите нужди на бизнеса Новият списък на професиите за професионално образование и обучение е планиран за обществено обсъждане през юни. Той ще съдържа професии и...