За­поз­на­ва­не на ад­ре­са­та с пред­ла­га­на­та фир­ме­на про­дук­ция чрез мос­т­ри. От не­пос­ред­с­т­ве­ния кон­такт със са­ма­та сто­ка в ре­ди­ца слу­чаи рекл. въз­дейс­т­вие ста­ва оп­ти­мал­но. При го­лям брой ли­ца пре­ки­ят до­сег е свър­зан с ре­ди­ца труд­нос­ти и не­у­доб­с­т­ва, а по­ня­ко­га е и не­въз­мо­жен. Ус­та­но­вя­ва­не­то на та­къв кон­такт е глав­на­та цел на М.р. Ос­нов­на фор­ма е раз­п­ра­ща­не­то на мос­т­ри чрез ди­рек­т­на рек­ла­ма как­то към про­фе­си­о­нал­но сег­мен­ти­ра­ни це­ле­ви гру­пи, та­ка и към най-ши­ро­ка пуб­ли­ка. В САЩ още през 1980 вся­ко до­ма­кин­с­т­во по­лу­ча­ва напр. тол­ко­ва мос­т­ри от пе­рил­ни пре­па­ра­ти, че мо­же да пе­ре око­ло три сед­ми­ци с тях, в ре­зул­тат на ко­е­то рекл. раз­хо­ди в це­на­та на сто­ка­та на­рас­т­ват с око­ло 30%.

Ти­пич­на фор­ма на М.р. са мос­т­ре­ни­те ка­та­ло­зи, клас­ыо­ри­те и кар­те­ли­те, сто­ко­ви­те ек­с­по­на­ти, из­ла­га­ни по па­на­и­ри и из­лож­би. При М.р. рек­ла­мо­да­те­лят тряб­ва да ре­ши проб­ле­ми­те: да под­бе­ре пра­вил­но це­ле­ви­те гру­пи, тъй ка­то по­каз­ва­не­то и раз­п­ра­ща­не­то на мос­т­ри­те е свър­за­но с не­мал­ко раз­хо­ди;да пре­о­до­лее ес­тес­т­ве­но­то не­до­ве­рие у ад­ре­са­та в как­ва сте­пен мос­т­ри­те пред­с­тав­ля­ват ис­тин­с­ко­то ка­чес­т­во на сто­ки­те; да под­бе­ре та­ки­ва ко­ли­чес­т­ва, при ко­и­то ис­тин­с­ки­те ка­чес­т­ва мо­гат да бъ­дат про­ве­ре­ни; да нап­ра­ви та­ка­ва ор­га­ни­за­ция на ко­му­ни­ка­ци­я­та, ко­я­то  да оси­гу­ри ре­а­л­но­то раз­п­ра­ща­не и по­лу­ча­ва­не на мос­т­ри­те от пред­ви­де­ни­те ли­ца.

Реклама и насърчаване на продажбите; проф. Доганов, доц. Дуранкев; С-я; 1995

 

Предложи
корпоративна публикация
Валутни курсове
капиталов пазар
Купува Продава БНБ
EUR1.9560 1.9560 1.9558
USD1.5915 1.5924 1.8282
GBP2.4796 2.4887 2.2865
от 00:24 03 Май 2024 повече »
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
Димитър Манолов: Кризата в Германия ще се отрази на целия Евросъюз По време на шествието по случай Международния ден на труда – 1 май – президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов призна пред репортер на БНР, че...