Дейс­т­вия на кон­ку­рен­та, про­ти­во­ре­ча­щи на чес­т­ни­те оби­чаи (доб­ри нра­ви) в сто­пан­с­ка­та дей­ност. На меж­ду­нар. ос­но­ва то­ва са (съгл. чл. 10 от ПК): а) всич­ки дейс­т­вия, спо­соб­ни да до­ве­дат по кой­то и да би­ло на­чин до смес­ва­не на пред­п­ри­я­ти­е­то, из­де­ли­е­то, про­миш­ле­на­та или търг. дей­ност с те­зи на кон­ку­рен­та; б) лъж­ли­ви­те твър­де­ния, спо­соб­ни да дис­к­ре­ди­ти­рат  ре­пу­та­ци­я­та на пред­п­ри­я­ти­е­то, из­де­ли­е­то или про­миш­ле­на­та и търг. дей­ност на кон­ку­рен­та; в) ука­за­ни­я­та или твър­де­ни­я­та, чи­е­то из­пол­з­ва­не в търг. дей­ност спо­ма­га за въ­веж­да­не­то на пот­ре­би­те­ли­те в заб­лу­да от­нос­но ес­тес­т­во­то, на­чи­на на при­гот­вя­не­то и про­и­з­вод­с­т­во­то, свойс­т­ва­та, год­ност­та за упот­ре­ба или ко­ли­чес­т­во­то на сто­ка­та.

В ре­ди­ца стра­ни съ­щес­т­ву­ват и спе­ци­а­л­ни за­ко­ни сре­щу Н.к., къ­де­то се прес­лед­ва съ­що: заб­луж­да­ва­ща­та рек­ла­ма, на­ма­ля­ва­не­то на це­ни­те при скри­то вло­ша­ва­не на ка­чес­т­во­то и др.

Реклама и насърчаване на продажбите; проф. Доганов, доц. Дуранкев; С-я; 1995

 

Предложи
корпоративна публикация
Валутни курсове
капиталов пазар
Купува Продава БНБ
EUR1.9560 1.9560 1.9558
USD1.5915 1.5924 1.8082
GBP2.4796 2.4887 2.2803
от 00:24 28 Март 2024 повече »
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
Статистическият институт прави двойна проверка на цените От няколко месеца Националният статистически институт (НСИ) прави двойна проверка на цените, по които се изчислява инфлацията. Търговските вериги...