Недвижимите имоти изконсумираха своя спад

22.04.2013 | 11:45
по статията работи: Елица Елефтерова
Интересът от страна на руски купувачи ще се запази и ще продължи да нараства през 2013 г., прогнозират анализатори

Наеми

Наемите са активен сегмент, но особеното е, че при по-луксозните жилища търсене и предлагане се балансира и цените се уравновесяват през последните 2 години. Същевременно при евтините жилища поднаем, бюджетите продължават да се свиват.

Хората търсят жилища в София на цени 200-350 лв., а предлагането в този ценови диапазон е силно ограничено. “Проблем са и многото нереални оферти от агенции, които дори не можем да разберем с каква цел се публикуват (брокерите от тези агенции не се опитват дори да дадат нещо друго на наемателя)”, допълва Стойкова.

Перспективи за 2013 г.

Очакванията за тази година остават непроменени спрямо заложената прогноза в края на миналата година. При градските имоти търсенето ще продължи да бъде доминирано от български купувачи. То ще зависи от възстановяването на икономиката, нивата на безработица, доходите на домакинствата и достъпа до банково кредитиране.

На базата на тези фактори не може да се очаква да настъпи съществено изменение в тенденциите през настоящата година, коментират анализатори. Цените ще се задържат на нивата от 2012 г. Интересът от страна на руски купувачи ще се запази и ще продължи да нараства и през 2013 г., което ще внася пазарен оптимизъм. Тази година отново ще бъде година на руските купувачи на имоти в България.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
1.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 22.05   853 г. – Олаф I, син на краля на Норвегия, оглавява викингите в Ирландия и обявява за нейна столица Дъблин. 1455 г. – В Англия започва Войната на розите. 1762...