Измислиха безгрешна химикалка

18.07.2013 | 10:20
по статията работи: Георги Георгиев
Устройството вибрира, когато допуснем грешка или пишем нечетливо
Измислиха безгрешна химикалка

Мечтали ли сте си някога да имате магическа химикалка, с която да изписвате всяка дума правилно при диктовка по чужд език в училище? Ако отговорът ви е положителен, то вашата мечта е на път да се сбъдне.

Нов проект в Kickstarter демонстрира натъпкано с електроника устройство за писане, което вибрира всеки път, щом допуснете грешка при изписването на някоя дума. Според създателите си химикалката ще направи ученето по-бързо и забавно за децата.

За момента устройството, наречено Lernstift (от немски: химикалка за учене), работи в режим на правопис и калиграфия, които контролират правилното изписване и четливостта на думите в немския език. Така, ако започнем да пишем с грешки или неразбираемо грозно, Lernstift ще вибрира в ръката ни. 

В основата на устройството лежат ARM процесор, работещ под Linux, сензори за положение на химикалката в пространството, осцилатор, предизвикващ физически вибрации, и Wi-Fi чип.

Създателите на Lernstift се надяват да съберат около 180 хиляди долара през Kickstarter. С тези пари те ще могат да продължат да усъвършенстват проекта си и да го пуснат в масово производство.

Бъдещите подобрения на смарт химикалката включват системи за проверка на граматиката и синтаксиса, разширяване на речниковия запас, добавянето на други езици и създаването на приложно-програмен интерфейс за външни разработчици.

Оцени статията:
3.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 22.04   238 г. – Годината на шестимата императори: Римският сенат обявява за незаконен императора Максимин Трак, заради неговите кръвожадни методи при управлението на Рим и...