Интелигентен преводач улеснява живота на туриста

07.06.2013 | 10:45
по статията работи: Георги Георгиев
Microsoft пуска Bing Translator за Windows 8, като приложението ще може да превежда и на български
Интелигентен преводач улеснява живота на туриста

Щатската технологична корпорация Microsoft обяви, че пуска ново приложение на интелигентния преводач Bing Translator, което ще работи под Windows 8. В случая става въпрос версия на Bing Translator за Windows Phone, която е била модифицирана за използване за лаптопи, настолни компютри и таблети, работещи с последната версия на популярната операционна система, съобщава Venturebeat.

Преводачът ще е способен да превежда на повече от 40 езика, в това число и на български. С него ще могат да се превеждат текстове от уеб сайтове, снимки и дори от надписи пред вас, които попадат в полезрението на камерата на съответното устройство.

Така, когато отидете в чужда страна, в която се използва непознат за вас език, едно насочване на таблета или телефона към надписа на някоя табела или меню в ресторант ще ви превежда написаното на него.

От Microsoft заявиха, че приложението е резултат от дългогодишни разработки върху начините, по който машините учат. То ще бъде безплатно и ще може да се използва и в офлайн вариант за тези, които не искат да използват достъп до интернет, докато са в чужбина. Единственото, което те трябва да направят в случая, е да свалят съответния езиков пакет, който за момента е достъпен за най-често използваните езици като френски, китайски, немски, италиански и испански.

От щатския корпоративен гигант обещават, че в бъдеще ще бъдат добавени и още офлайн пакети с езици. В момента през Bing Translator са достъпни за превод за 43 езика или с осем по-малко от тези в Google Translate.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 24.06   217 г. – Втора пуническа война: Състои се Битката при Тразименското езеро, в която картагенците, ръководени от Ханибал, организират една от най-големите и успешни...