Този спрей ще промени живота ви

20.06.2013 | 17:00
по статията работи: Георги Георгиев
С него можете да създадете супер хидрофобно покритие, с което никога повече няма да се мокрите или цапате
Този спрей ще промени живота ви

Наистина е странно да наблюдаваш как химици изпомпват пълна туба с шоколадов сироп върху снежнобели платнени обувки, без нито една капчица да зацапа или по някакъв начин да замърси покритието. Или как след това един от изследователите потапя iPhone в буркан с вода, после го изважда и използва без проблем.

Не това не са фокуси, а ефектите от NeverWet – комплект от два ултра-хидрофобни покрития, базисен и завършващ. С тях можете да обработите на практика всяка повърхност от хартия, текстил, метал, пластмаса, дърво, стъкло и др, превръщайки я забранена зона за водата (както и за всички разтвори на водна основа, като споменатия шоколадов сироп).

За невероятния ефект от водозащитното покритие говори факта, че капките вода, попаднали върху него остават във формата на почти идеални сфери. Te образуват контактен ъгъл от 165 градуса. За сравнение водата, която се разстила напълно по повърхността, образува ъгъл от 0 градуса. Тази върху човешката кожа – ъгъл между 75 и 90 градуса. Същевременно при автомобилния восък ъгълът е 95 градуса. При ъгъл от 180 градуса капките биха стояли под формата на перфектна сфера.

Най-хубавата новина тук може би е, че комплектът NeverWet скоро ще бъде достъпен за продажба срещу 19,97 долара на бройка, като за момента ще се предлага в щатската верига магазини Home Depot.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
3.75/7
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 15.04   1715 г. – В Южна Каролина индианците убиват 90 английски заселници, което става повод за започване на войната между англичаните и индианците. 1795 г. – Литва е...