Асоциацията на Почетните консули в подкрепа на европредседателството на България

12.09.2017 | 16:00
по статията работи: econ.bg
Асоциацията на Почетните консули в България е създадена през 2004 г. в гр. София и работи в сътрудничество с Европейската асоциация на Почетните консули, със седалище в Брюксел
Асоциацията на Почетните консули в подкрепа на европредседателството на България
Снимка: под лиценза на creative commons

Асоциацията на Почетните консули в България представи официално Борда на директорите и ролята на Почетните консули в контекста на развиващите се международни отношения на пресконференция днес. Специален акцент бе и темата за българското европредседателство и подкрепата на Асоциацията за страната ни в това ново и значимо начинание.  

Темата ще бъде разгърната и дискутирана в детайли и по време на предстоящата на 27 септември международна конференция, организирана от Асоциацията, на която ще се разискват въпроси за външната политика на България. В нея са заявили участие представители на дипломатическия корпус, министри, експерти и неправителствени организации.

„Ситуацията, в която се намира Европа в момента, е много динамична. Ето защо Почетните консули са ключови фигури за развитието на политическите, икономическите, социалните и културни връзки между държавите членки на ЕС, но и между страните извън него“ – каза Борислав Боянов, председател на Асоциацията и Почетен консул на Република Малта.

 Сред актуалните теми на пресконференцията бе и ролята на Почетните консули за справяне с проблема с миграцията и прилагането на антитерористични мерки в България. Сигурността и миграцията са приоритети за европредседателството на страната ни през 2018 г.

„Работата ни в подкрепа на България по време на европредседателството е огромен шанс за развиване имиджа на страната ни както като туристическа дестинация, така и като държава с огромен потенциал за бъдещи инвестиции“ – сподели Максим Бехар, Генерален консул на Република Сейшели и говорител на Асоциацията.

В пресконференцията взеха участие още Ивайло Дерменджиев – Почетен консул на Кения,  д-р Христо Илиев – Почетен консул на Република Мавриций, проф. Красимир Методиев – Почетен консул на Израел, и Борислав Сарандев –  Почетен консул на Шри Ланка. Те споделиха ценен опит от практиката си, свързан с изграждането на дълготрайни и ползотворни връзки между представляваните от тях страни и българската държава.

Асоциацията на Почетните консули в България е създадена през 2004 г. в гр. София и работи в сътрудничество с Европейската асоциация на Почетните консули, със седалище в Брюксел. Асоциацията има свой собствен Етичен кодекс и активно участва в обществения и дипломатически живот в много страни. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 22.03   235 г. – Максимин Трак е провъзгласен за римски император. 238 г. – Гордиан I и неговият син Гордиан II са провъзгласени за римски императори. 1136 г. –...