Британският бизнес се опасява, че Брекзит ще удари по продажбите

25.09.2017 | 13:45
по статията работи: econ.bg
Компаниите от сектора на недвижимите имоти, търговията на едро и дребно и професионалните услуги са най-разтревожени, а здравният, хранителният и транспортният сектор се чувстват най-малко засегнати
Британският бизнес се опасява, че Брекзит ще удари по продажбите
Снимка: БГНЕС

Британските компании изпитват все по-големи опасения, че Брекзит ще удари продажбите и ще увеличи разходите им, сочат резултатите от ново подробно проучване, подкрепено от Английската централна банка.

Проследявайки възгледите на главни изпълнителни и главни финансови директори сред 2 500 нефинансови компании, проучването на университетите Нотингам и Станфорд събира данни от година насам и сега са представени първите резултати, писа в. "Файненшъл таймс".

Според професор Пол Майцен от университета Нотингам макар резултатите да не показват остър спад на инвестициите и растежа „сянката на Брекзит все още виси над британските компании“.

„Делът на респодентите, които казват, че Брекзит е без значение, е малко или много наполовина“, коментира той. Компаниите в проучването обаче очакват по-слаб ръст на продажбите, по-слабо увеличение на заетостта и по-слаби повишения на цените за предстоящата година.

Компаниите от сектора на недвижимите имоти, търговията на едро и дребно и професионалните услуги са най-разтревожени, а здравният, хранителният и транспортният сектор се чувстват най-малко засегнати.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 22.03   235 г. – Максимин Трак е провъзгласен за римски император. 238 г. – Гордиан I и неговият син Гордиан II са провъзгласени за римски императори. 1136 г. –...