Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти

22.06.2016 | 11:21
по статията работи: Десислава Маданска
Паркинг отчита с 1200% повече приходи по време на данъчна проверка в курорта
Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всеки втори търговец в Слънчев бряг крие обороти. Питейните заведения, нощни клубове, кафенета и паркинги на територията на комплекса масово не отчитат приходите си. Това показват данните от проверките на Националната агенция за приходите (НАП) в курорта през изминалия уикенд. Така например по време на откритото наблюдение на 18 юни, паркинг отчита с 1200% повече оборот, отколкото седмица по-рано. Тогава са издадени касови бележки само на 13 клиенти на съоръжението.

Не по-различна е ситуацията и с нощните заведения на територията на известния курорт.

Дискотека, част от популярна верига, регистрира оборот от 32 000 в нощта, в която данъчните инспектори следят издаването на фискални бонове. Седмица по-рано същият клуб е отчел три пъти по-нисък оборот.

Друго нощно заведение отчита 5 пъти по-високи приходи от тези, които са регистрирани седмица по-рано и 9 пъти по-високи от тези, регистрирани година по-рано, в събота, на 13 юни 2015 г.

По време на наблюденията при почти всички заведения в Слънчев бряг инспекторите от агенцията отчитат значително покачване на оборотите, когато следят за издаването на фискални бонове.

На собствениците на няколко обекта ще бъдат направени ревизии като физически лица, а наблюденията на заведенията ще продължат и през целия туристически сезон, допълват от НАП.

Общо за трите дни на интензивни проверки на територията на Слънчев бряг (от 17 до 19 юни) данъчните са проверили близо 300 обекта. Присъствието на инспектори на приходната агенция ще продължи до края на сезона по цялото Черноморие.

По време на проверките данъчните използват разнообразни методи за контрол, сред които покупки на принципа на тайния клиент, стотици обекти са поставени под пряко физическо наблюдение, а оборотите на хиляди други се следят в реално време чрез дистанционната компютърна връзка на касовите апарати със софтуера на НАП. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...