Инвестиция в къща? С колко поскъпнаха тези имоти за 12 години…

25.02.2017 | 11:00
по статията работи: econ.bg
Преди година средната продажна цена на къщите е била при ниво от 733 евро за квадратен метър, докато към днешна дата продажната цена е при ниво от 737 евро
Инвестиция в къща? С колко поскъпнаха тези имоти за 12 години…
Снимка: под лиценза на creative commons

През последната една година имотите поскъпнаха с между 10 и 15% в големите градове. Тук обаче, говорим за жилищните имоти.

Интересен може би е въпроса, как са се представяли цените на къщите през последната година, както и за един по-дълъг период от 12 години (в столицата, където пазарът на имоти е голям и ликвиден).

На база на офертните цени на сайтът за недвижими имоти imot.bg, през последната една година средните цени на къщите в София, са се запазили почти без промяна.

house

Преди година средната продажна цена на къщите е била при ниво от 733 евро за квадратен метър, докато към днешна дата продажната цена е при ниво от 737 евро, или минимален ръст от половин процент.

Както вече споменахме двустайните и тристайните имоти в София са се повишили с над 80% през последните дванадесет години и половина, следвани от едностайните с ръст от 67.6% и многостайните с повишение от едва 33%.

За същия период къщите са поскъпнали с 38%, от 527 евро за квадратен метър през далечната вече 2004-та година, до ниво от 737 евро за квадратен метър към днешна дата. Това е един не особено лош резултат, в сравнение с големите многостайни имоти в столицата.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Неолаб ООД Доставка на лабораторна техника, консумативи и аксесоари.
И - Трейнинг ООД Обучения по мениджмънт, маркетинг и продажби.
Резултати | Архив
  • В очакване на пролетта
  • В очакване на пролетта
  • В очакване на пролетта
  • В очакване на пролетта
  • В очакване на пролетта
Секретарката-блондинка се облива в горчиви сълзи. Шефът, съчувствено:  - Какво има?  - Ей сегичка ми се обадиха, че мама е починала!  - Съболезнования, скъпа. Ако искате, идете си у...
На този ден 16.03   1521 г. – Фернандо Магелан пристига на Филипините, пресичайки Тихия океан. 1769 г. – Френският мореплавател Луи Антоан дьо Бугенвил завършва околосветското си...