Карбовски - ябълката на раздора между TV7 и "Телеман"

06.02.2013 | 16:40
по статията работи: Елица Елефтерова
От “Телеман” предявиха претенции по отношение на името на предаването "Фронт". От телевизията коментираха пред Econ.bg, че предаването ще се излъчи в неделя
Карбовски - ябълката на раздора между TV7 и "Телеман"
Снимка: Булфото

"TV7 и Мартин Карбовски  нямат право да произвеждат и излъчват телевизионно предаване с името “Фронт”, заявиха от продуцентската къща “Телеман”, която доскоро продуцираше предаванията на Карбовски в “Нова телевизия”.

От “Телеман” се заканиха, че ако предаването бъде излъчено с името, което вече се лансира, това ще бъде в нарушение на българското законодателство и че те ще потърсят защита на правата си по съдебен път.

В тяхно съобщение до медиите се казва, че „Телеман“ ЕООД притежава правата върху марката „Отечествен фронт", регистрирана в Патентното ведомство. "Законът дава право на притежателя на марката да забрани на трети лица, без негово съгласие, да използват знак, който е идентичен или сходен, изцяло или частично, на регистрираната вече негова марка за стоки или услуги, идентични на тези, за които марката е регистрирана", допълват продуцентите.

“Предаване в неделя ще има. Мартин Карбовски се ползва с пълното доверие на телевизия TV7”. Това заяви изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков пред Еcon.bg.

Бареков посочи, че през последните дни Карбовски работи много активно и професионално по подготовката на двете предавания, които телевизията ще излъчи едно след друго.

Относно намеренията на “Телеман” да потърсят правата си в съда, Бареков отказа да коментира. Според него няма пречки предаванията на Карбовски да се излъчат в неделя с предварително обявените имена.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
5.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...