Кражбата на iPhone с повече от куриозен край 1

29.11.2013 | 16:50
по статията работи: Георги Георгиев
"Съвестен" крадец върна в хартиен вид над 1000 контакта на притежателя на откраднатия телефон
Кражбата на iPhone с повече от куриозен край

Съгласете се, че една от най-неприятните последици на това да си загубите или да ви откраднат телефона, е свързана с бавното и мъчително възстановяване на контактите, които от години събирате. 

Затова можем да си представим как се е ядосал китайският барман Жоу Бин след като на сутринта открил, че iPhone-ът му бил откраднат предната вечер. В него Жоу държал ценна колекция от над 1000 номера. Повечето от тях били професионални контакти, които не би могъл да си позволи да загуби.

За да изкара яда си, барманът изпратил до телефона си съобщение, с което заплашил крадеца, че ще го намери, така че за него е най-добре да върне апарата на посочен от Жоу адрес.

Изглежда че заплахата дала резултат, поне отчасти. За изненада на бармана, който сам признава че блъфирал, крадецът му изпратил пакет по куриер. В него се намирали SIM картата и всички номера от паметта на телефона, написани ръка на общо 11 хартиени листа, информира сайтът odditycentral.com.

152995

Сега Жоу съветва хората да не се отказват веднага, ако изгубят телефон си. „Понякога блъфирането работи“, казва той. „Но е най-добре да държите контактите си на SIM карата, така че да спестите на крадеца писането на ръка“.

Куриозната история превърнала „съвестния“ крадец в герой на китайските медии, а интерет потребителите вече го наричат „съвестта на на бизнеса с кражби“.

Оцени статията:
3.00/6
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

Ильо Гулеков 30.11.2013 | 23:15
Само за информация на този, който е написал статията - КОНТАКТИТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАПАМЕТЯТ В SIM КАРТАТА АКО СИ С IPHONE!!!!
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...