Министерство на здравеопазването като мафиотска структура

11.03.2012 | 17:20
по статията работи: Елица Елефтерова
Радослав Гайдарски разкритикува действията в МЗ, но защити министър Константинов
Министерство на здравеопазването като мафиотска структура
Снимка: Sxc.hu

Стефан Константинов е честен човек, но не му позволяват да играе честно. Това заяви колегата му проф. Радослав Гайдарски, който бе начело на ведомството по време на управлението на Тройната коалиция.

„При назначаването си той (Константинов - бел. ред.) имаше зам.-министър даден му от „Софарма” – Гергана Павлова”, посочи Гайдарски. Другата му министърка е поставена от доста по-силен от Константинов човек.

Преди да бъде назначена на сегашния си пост зам.-министър Десидлава Димитрова работи като съветник по здравеопазване в политическия кабинет на вицепремиера и министъра на финансите Симеон Дянков. Ако здравният министър е знаел къде отива, нямаше да се съгласи да поеме ведомството, обяви Гайдарски.

Той разкритикува начина на разпределяне на пари в министерството. Според него случващото се там прилича на мафиотска структура. Изтекли са милиони, а сега се говори за връщане на бонуси, които са за около 150 хил. лв., коментира Гайдарски.

Гайдарски призова за пълно разследване на политиката на здравното министерство.По думите му НЗОК може да прави каквото си поиска с бюджета на ведомството.

Именно заради това всички финансови ресурси трябва да са в ръцете на един човек – министърът, за да може той да извива ръцете на фармацевтичните фирми да намалят цените на лекарствата.

Припомняме, скандалът около Стефан Константинов се засили още повече, след като премиерът Бойко Борисов поиска от него да разреши проблема с високите цени до седмица. Това обаче според шефката на здравната комисия Десислава Антонова е невъзможно да се случи.

Тя нападна министъра, като го разкритикува, че диалогът между двете институции куца. От своя страна министърът поиска подкрепата на депутатите от ГЕРБ.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...