Новият Galaxy S4 ще ни гледа в очите. Буквално!

15.03.2013 | 09:12
по статията работи: Георги Георгиев
Флагманът на Samsung ще може да се управлява с жестове на ръката във въздуха и дори с поглед
Новият Galaxy S4 ще ни гледа в очите. Буквално!

Galaxy S4 е вече тук. Корейският производител на мобилни устройства Samsung официално представи своя нов водещ смартфон от висок клас по време на събитие в Ню Йорк в четвъртък вечерта.

На първо четене новостите в новия супер смартфон са свързани с по-големия дисплей и нетрадиционни функционалности, като контрол с помощта на погледа и жестове. От Samsung са добавили и възможност за директен превод между 10 различни езика за определени приложения. С всичко това корейският гигант отправя поредното директно предизвикателство към големия си конкурент Apple и техния iPhone, коментират от „Ройтерс“.

По време на презентацията на Samsung в Ню Йорк, която този път бе оформена като театрално шоу, S4 буквално смая публиката със способността си да стопира и пуска отново даден видео файл, в зависимост от това дали потребителят гледа към екрана или не. Освен за удобство на потребителя, целта е да се пести енергия, което да направи батерията на телефона максимално издръжлива.

Сърфирането в мрежата и избирането на поредната песен или снимка ще става с едно движение на ръката във въздуха. Друга новост е камера, която може да записва кратък файл с околния звук при правене на снимка.

Сред изостаналите технически параметри на модела са гигантски 5-инчов Super AMOLED дисплей с Full HD резолюция на 441 пиксела на линеен инч. Като дизайн S4 прилича на предишния модел със своята заоблена форма и пластмасов корпус. Aпаратът тежи 130 грама, а дебелината му е 7,9 мм.

Както се очакваше, процесорът е свръхмощният Exynos 8 с осем ядра на 1,6 Ghz, като в част от страните ще се предлага и 4-ядрения Qualcomm на 1,8 GHz. Сред останалите параметри може да отличим графичния процесор PowerVR SGX 544MP3 (подобен на този в iPhone 5), задната камера с резолюция от 13 мегапиксела и оперативната памет от 2GB.

Вградената памет за съхраняване на файлове ще може да бъде 16GB, 32GB или 64GB, като има и слот за microSD карти. Galaxy S4 разполага и с инфрачервен сензор, който да бъде ползван и като дистанционно. Батерията е с капацитет от 2600 mAh, а всичко това ще се управлява от операционната система на Google Android Jelly Bean 4.2.2.

В комплекта към смартфона от Samsung са добавили и аксесоари като спортните гривни S Band, които следят нивата на натоварването ви при извършване на физически упражнения. Тук потребителят може да използва и специален гейм пад, както и подложка за безжично зареждане на телефона.

Очаква се новият флагман на Samsung да се появи на пазара до края на април, като ще бъде разпространяван от общо 327 мобилни доставчици от 155 държави по света.


Тази статия ви хареса? Присъединете се към Еcon.bg и във Facebook, за да следите всичко най-интересно за икономиката, предприемачеството, кариерата, личните финанси, политиката и обществото!

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 22.03   235 г. – Максимин Трак е провъзгласен за римски император. 238 г. – Гордиан I и неговият син Гордиан II са провъзгласени за римски императори. 1136 г. –...