Почти една трета от българите в Германия живеят от социални помощи

11.08.2017 | 16:40
по статията работи: econ.bg
Според Регистъра на чужденците към края на миналата година в страната трайно са пребивавали 4,3 милиона граждани на други държави от ЕС
Почти една трета от българите в Германия живеят от социални помощи
Снимка: под лиценза на creative commons

31 на сто от българите, емигрирали в Германия, са безработни и зависят от социални помощи, съобщава "Дойче веле", като се позовава на данни от Регистъра на чужденците във ФРГ. Германия си остава най-предпочитаната страна от ЕС, към която мигрират еврограждани.

Според Регистъра на чужденците към края на миналата година в страната трайно са пребивавали 4,3 милиона граждани на други държави от ЕС, без да се броят тези с германски паспорти. Най-много са поляците - почти 800 хиляди, следвани от италианците и румънците.

Анализът показва, че повечето пристигащи от държави в ЕС са млади и добре квалифицирани, а това ги прави много по-подходящи за германския трудов пазар в сравнение с мигрантите от неевропейски страни.

Сред живеещите в Германия чужденци от ЕС само малка част получават социални помощи. Сред унгарците например процентът е едва 4.9, докато 7.3% от германците получават помощи за безработни.

В момента Германия отчита рекорден брой незаети работни места - 1,1 млн. Работна ръка търсят най-вече преработващата промишленост и строителният бранш.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....