Приложение ще помага в борбата срещу алкохола

28.03.2014 | 10:45
по статията работи: Пламена Вълчева
Когато се доближите до бар, телефонът ви ще започва да пищи
Приложение ще помага в борбата срещу алкохола

Пиенето на алкохол в някои случаи не е лошо, дори носи настроение и отпуска душата. В ежедневието си хората имат нужда да излязат с приятели и да си починат от работа и задължение. Какво по-приятно място вечерно време от един бар и хубаво питие.

За някои обаче пиенето на алкохол се е превърнало в проблем, който наричат „алкохолна зависимост“. Ново проучване показва, че приложение на телефона ще помага в борбата с алкохола, предава „DailyTech”.

Университетът в Уисконсин проведе изследване на 349 човека, които са зависими от алкохола и са били част от възстановителни програми.

Оказва се, че участниците, които са използвали приложението да се въздържат от алкохол са повече от тези, които не го използват (52% срещу 40).

Приложението притежава няколко полезни функции:

С помощта на GPS ще издава предупреждаващ звук, ако се доближите прекалено много до бар. Освен това има и паник бутон, който потребителят може да натисне, ако изпитва нужда да пие или да си купи алкохол.

Друга
функция  на приложението, е редовно да напомня за вредите от алкохола, а също да изпраща анкета с въпроси за състоянието на собствениците на телефона.

Ако се случи отговорите на пациентите да будят тревога, програмата автоматично информира лекуващите ги лекари. Позволява също бърза връзка с експертите за борба със зависимостите.

Според учените от Американската медицинска асоциация, само мобилното приложение едва ли може да реши проблема. Но то се съчетава добре с всички други методи. Постоянно действащата програма и честото напомняне през деня, могат да окажат подкрепа на човека, който е в процес на възстановяване.



Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 30.04   311 г. – Римският император Галерий издава едикт, според който християните са законно признати в Римската империя. 1671 г. – Петър Зрински и Фран Кръсто...