Саша Безуханова с нов висок пост в HP

06.02.2012 | 15:33
по статията работи: Лили Бончева
Безуханова оглави стратегическото направление за работа на компанията с публичния сектор в 63 страни в света, сред които и в България
Саша Безуханова с нов висок пост в HP
Снимка: Личен архив

Досегашният ръководител на направление "Публична администрация" на "Хюлет-Пакард" (НР) за Централна и Източна Европа Саша Безуханова ще оглави стратегическото направление на компанията за работа с публичния сектор в развиващите се пазари. Това съобщиха от високотехнологичната компания в петък за Econ.bg.

Дейността на Безуханова ще обхваща формулирането и внедряването на стратегии и нови бизнес модели за дейността на корпорацията в сектора на публичната администрация в 63 страни в света, включително и в България. Безуханова ще отговаря и за връзките на компанията с Европейския съюз.

"Ние живеем в динамичен и предефиниращ се свят. Глобализацията, достъпът до информация отвъд границите на
организации и държави, безпрецедентната световна икономическа и финансова криза налагат въвеждането на нови управленски и бизнес модели базирани на отвореност, колаборация и интелект. България играе важна роля в глобалната структура на НР. Убедена съм, че тя ще расте в бъдеще заради таланта на хората ни тук. Аз лично ще продължавам да работя за това и в новата си роля”, каза Саша Безуханова.

През последните три години Безуханова ръководеше направление "Публична администрация" на НР за Централна и
Източна Европа и съвместно с екипа си разработи и реализира стратегия за единен подход при работата на компанията в сектора довела до значими бизнес резултати.

Като ръководител на стратегическото направление на НР за развиващите се пазари, Безуханова ще бъде най-
високопоставената българка в ръководството на световната технологична компания.

Развиващите се пазари в света вече осигуряват над 40% от световния брутен вътрешен продукт (БВП) и 37% от глобалните преки чуждестранни инвестиции (ПЧИ). Световната банка прогнозира ръст от 5,4% в развиващите се държави през 2012 г. За сравнение очакванията за ръст в развитите страни са песимистични - от 1,4%.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Като видя някой да си изпива бутилката бира до дъно си викам: - На тоя може да се разчита, няма да си остави работата недовършена!!!
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...