Стартират масови проверки на търговията със зърно

07.08.2012 | 13:29
по статията работи: Петър Чернев
Според министър Найденов цените на зърното са започнали да се нормализират
Стартират масови проверки на търговията със зърно

Държавата предприе мащабни проверки за добива, търговията и износа на зърно. Те са под ръководството на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. Ревизиите започнаха от пристанище Варна-Запад, през което минават най-големите количества зърно, информира БНР.

Министър Найденов уточни, че става дума за проверки в цялата страна съвместно с Националната агенция за приходите, Министерството на транспорта, МВР за ощетяване на държавния бюджет с отклоняване на ДДС и недекларирани количества зърно за износ. Ревизиите ще продължат перманентно. Те са по разпореждане на премиера Бойко Борисов и под ръководството на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.

"Засега не е известно дали има организирана престъпна група, ощетявала бюджета, но щетите по предварителна информация са в размер на стотици милиони левове", уточни Найденов.

По отношение на цените на зърното, той коментира, че започва да се нормализира и стабилизира пазара. Министърът се надява вследствие на слабата реколта в Русия да не бъдат взети мерки за забраната на износ на зърно от нея. Тогава може да има отново напрежение на пазара и покачване на цените. Тази нервност на пазарите води до покачването на цените, информира МЗХ.

„Реколтата в Русия е доста слаба. Надяваме се Русия да не забрани износа и това да се отрази на международните пазари”, каза министър Найденов.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...