Уорън Бъфет инвестира 11 млрд. долара в IBM

15.11.2011 | 12:59
по статията работи:
Милиардерът изненада пазарите, тъй като неведнъж е споменавал, че не влага пари във високи технологии, защото не ги разбира
Уорън Бъфет инвестира 11 млрд. долара в IBM

Инвеститорът-гуру Уорън Бъфет обяви, че е вложил голяма сума пари в технологичния гигант IBM. С това той изненада пазарите в понеделник, тъй като досега винаги е стоял настрана от технологичните компании, коментира агенция Reuters.

През последните 11 месеца Бъфет е платил 11 млрд. долара за акции в IBM. В момента той притежава дял от 5,5% от капитала й, което го прави един от най-големите инвеститори в компанията.

Бъфет, който е президент, председател и изпълнителен директор на конгломерата Berkshire Hathaway, е закупил 64 млн. акции на IBM, а самият процес е бил толкова потаен, че дори ръководството на технологичния гигант не е било наясно кой е крупният инвеститор, преди той сам да го съобщи.

Милиардерът неведнъж е споменавал, че не инвестира в технологии, защото не ги разбира. Очевидно обаче наскоро той си е променил мнението - вчера Бъфет коментира, че IBM му изглежда добра инвестиция, защото се грижи за интересите на корпоративните си клиенти. И дори обясни, че е трябвало да обърне внимание на компанията още преди пет години.

В момента пазарната капитализация на IBM се изчислява е около 220 млрд. долара. През последните седмици акциите ѝ се търгуват за около 189-190 долара.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...