Фестивалът Solar Summer се отменя заради акцията на Валери Симеонов в Слънчев бряг

15.08.2017 | 15:30
по статията работи: econ.bg
Събитието трябваше да се състои този петък и събота на традиционното си място – клуб "Ялта" на "Какао бийч" в района на Слънчев бряг
Фестивалът Solar Summer се отменя заради акцията на Валери Симеонов в Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

Най-големият летен музикален фестивал, провеждащ се на българското Черноморие - Solar Summer, се отменя, като причината е акцията в курорта Слънчев бряг, проведена в края на миналата седмица с участието на вицепремиерът Валери Симеонов. Събитието трябваше да се състои този петък и събота на традиционното си място – клуб "Ялта" на "Какао бийч" в района на Слънчев бряг.

По време на акциите някои от най-популярните нощни заведения в района на Слънчев бряг бяха затворени, като беше изземана озвучителна техника. В проверките участваха и екипи на полицията, приходната администрация, агенцията по храните, Регионалната здравна инспекция и инспекцията по труда. 

Симеонов пък обеща контролът да продължи до края на сезона.

"Към момента, а и през целия сезон, липсват подходящите условия, които да гарантират характерните за SOLAR качествен звук, ефектна сцена и безпроблемно протичане на събитията", пишат организаторите. От съобщението се разбира, че те имат опасения, че събитието може да бъде прекратено от нова акция на държавните органи, а озвучителната техника да бъде иззета.

"Очакваме всички компетентни органи да вземат адекватно становище по въпроса, без постоянно да си прехвърлят отговорности, както се случва в последните 10 дни", пишат още организаторите. Те поднасят своите извинения към всички, които са планирали да посетят събитието този уикенд, като в момента се договарят нови дати за участия на диджеите Adam Beyer и Paco Osuna.

"Закупените билети ще важат за новите дати, но могат да бъдат и върнати в офисите на "Ивентим" или на касите, където са били купени, от 16.08.2017 г.", се казва още в съобщението.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....