Футуристичен "сешоар" ще замени хавлиите

06.04.2014 | 16:30
по статията работи: econ.bg
Целият процес по изсушаване трае 30 секунди
Футуристичен "сешоар" ще замени хавлиите

Точно когато си мислим, че вече сме видели всичко, се появява поредната технология, която ще ни накара да "мигаме на парцали". Един от най-новите продукти от този тип е Body Dryer
- футуристичен "сешоар", който ще направи хавлиите излишни,
предава “Businessinsider”.

Основната идея зад високотехнологичната джаджа е хигиената. Хавлиите бързо се превръщат в не особено хигиенична вещ, тъй като събират бактерии. Неправилното им почистване може да доведе до кожни проблеми. Тук на помощ идва Body Dryer, който суши тялото по напълно хигиеничен начин, допълва БТА.

Компактната преносима джаджа наподобява традиционен кантар (и дори разполага с вграден такъв) и се вписва в интериора на всяка баня. Всичко, което трябва да направи потребителят, е да стъпи върху устройството, след като се изкъпе, и да задейства подсушаващата струя, избирайки между топъл или по-хладен въздух.

Въздушният поток се движи въртеливо, за да се избегне насочването на струята само върху едно място или в една посока. Налягането на въздуха не е силно, за да не се създава неприятно усещане за потребителя. Целият процес трае 30 секунди.

Недостатъкът на Body Dryer, както показва името му, е че суши само тялото, но не и косата. Джаджата ще се появи първо на пазара в САЩ и цената й ще е около 250 долара.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...