Четири от големите американски банки не издържаха стрес тестовете

14.03.2012 | 09:53
по статията работи: Ралица Стоянова
Останалите 15 от 19-те тествани преминаха успешно. Сред отличниците е JPMorgan
Четири от големите американски банки не издържаха стрес тестовете
Снимка: Sxc.hu

Четири от големите банки в САЩ не издържаха стрес тестовете. Една от тях е третата най-голяма банка в страната – Citigroup, информира "Ройтерс". Това е шокиращо, тъй като по време на изпитанията някои анализатори считаха, че тя има по-добри перспективи за положителен резултат, отколкото всяка друга финансова институция.

Банката получи най-голямата държавна помощ по време на финансовата криза през 2008-2009 г. Citigroup не коментира решението и заяви, че ще представи ревизирано капиталово предложение по-късно тази година.

Останалите финансови институции, които се провалиха на тестовете, са Sun Trust Bank Inc., Ally Financial Inc. И MetLife Inc.

Федералният резерв (ФЕД) на САЩ обяви, че 15 от 19-те тествани банките биха имали достатъчно капитал, дори ако безработицата достигне 13%, а цените на жилищата паднат с 21%.

Сред най-добре представителите се беше JPMorgan, която агитира регулаторите да позволят на банките да увеличават печалбата си и и да купуват обратно акции. Bank of America – втората най-голяма банка в страната, също премина стрес тестовете, но не поиска увеличение на печалбата, за да купува обратно дялове.

Официалното становище на ФЕД е, че пазарната позиция на американските банки се е подобрила значително през последните три години.

"Не можем да се оплачем, че тестовете не бяха достатъчно строги. Добре е да знаем, че повечето банки биха оцелели при евентуален глобален финансов срив", смята анализатор.


Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...