Как изглежда кухнята на бъдещето

27.03.2013 | 10:05
по статията работи: Теодора Пенева
Или поне каква е била тя в представите на хората през 60-те години на миналия век
Как изглежда кухнята на бъдещето

Питали ли сте се някога как би изглеждала кухнята на бъдещето? През 1967 година хората са се питали. И представите им за кулинарната индустрия през 2001 г. вероятно много се доближават до нашите виждания за, да кажем, 2050 г., разказва сайтът Kulinar.bg.

"Тази кухня може да бъде част от дома на бъдещето. Приготвянето на ястие през XXI  век вероятно ще бъде изцяло автоматизирано. Блюдата в тази кухня от бъдещето са програмирани (...) и се приготвят от автоматичния готвач за секунди. Когато е готово, ястието излиза оттук.

Вместо да посягам към някоя чиния, просто натискам бутон и посудата се приземява на мястото си. Когато приключа с храната си, няма да имам чинии за миене. Чиниите ще бъдат прибрани, а остатъците храна – унищожени. Пластмасата ще бъде превърната в чиния, когато отново имам нужда от такава."

Така звучи описанието на кухнята от 2001 г., разказано в един от футуристичните епизоди на американската документална поредица „XXI век“.

А какво представлява самата популярна поредица, прочетете в материала на Kulinar.bg. Там ще намерите и видео от епизода, в което водещият Уолтър Кронкайт описва нагпедно кухнята на бъдещето.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
2.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...