Обсъдиха изграждането на тунел под прохода "Шипка"

19.11.2008 | 14:16
по статията работи: econ.bg
Предвижда се тунелът да бъде с дължина 3,2 км
Обсъдиха изграждането на тунел под прохода "Шипка"

Днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) се проведе работна среща между представители на сдружение “Нашето по-голямо Габрово”, водени от председателя на управителния съвет  Иван Господинов и министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов, депутатите от Габровски многомандатен избирателен район – Татяна Дончева и Станимир Илчев, изп. директор на Национална агенция “Пътна инфраструктура” Иван Атанасов, съобщиха от МРРБ.

По време на срещата се обсъди инициативата на сдружението от Габрово - изграждане на 3,2 км тунел под “Шипка” с цел облекчаване на движението от централните части на Северна и Южна България през прохода.

Народните представители Татяна Дончева и Станимир Илчев изразиха подкрепата си за проекта и предложиха МРРБ да открие процедура за концесия на цялостен проект, включващ проектиране, финансиране и ползване на съоръжението.

Тъй като в момента няма източник за финансиране на тунел “Шипка”, присъстващите се обединиха около предложението на Гагаузов, да стартира процедура по заявяване на инвеститорски интерес. При наличието на такъв от повече кандидати би било добре да се възложи подготвянето на технико-икономическа разработка на проекта, за да се предвиди стойността на бъдещата инвестиция. И след това да се обсъдят възможностите за обявяване на процедура за концесия.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 10.04   428 г. – Несторий става патриарх на Константинопол. Три години по-късно е свален от поста заради обвинения в ерес. 837 г. – Халеевата комета прави най-близкия...