ОББ е Банка на 2008 г.

08.07.2009 | 17:18
по статията работи: econ.bg
Вестник "Пари" връчва за 12 пореден път призовете "Банка на годината". Econ.bg е медиен партньор на конкурса
ОББ е Банка на 2008 г.

Обединена българска банка (ОББ) е "Банка на 2008 година", сочи организираната от вестник "Пари" класация, резултатите от която бяха обявени на пресконференция днес.

Банката има най-добри показатели по критериите, определени за решаващи в конкурса.

Критериите, по които се избира Банка на годината 2008, са същите, както и през изминалите години: балансово число, депозити, собствен капитал, качество на кредитния портфейл, печалба към активите, степен на покритие на активите, възвръщаемост на собствения капитал и други, стана ясно по време на пресконференцията. "Козметична промяна направихме преди 2 години, за да отразим прекомерния ръст на кредитирането у нас", обясни Стефан Неделчев, главен редактор на в. "Пари".

bank_of_the_year_500

Наградите, които ще бъдат връчени на представители на отличените банки. Снимка Econ.bg

Освен Банка на годината, са отличени още няколко финансови институции: в категория "Пазарен дял" - Уникредит Булбанк, в категория "Динамика на развитие" - МКБ Юнионбанк, в категория "Ефективност" - Българо-американска кредитна банка (БАКБ).

За пръв път в класацията се отличава и най-добре представящият се клон на чуждестранна банка у нас - тази година това е Алфа банк.

От медията съобщиха още, че на Управителния съвет на БНБ ще бъде връчено специално отличие за запазване стабилността на банковата система и валутния борд у нас. "Решението за тази награда беше взето още преди 2 месеца", допълни Стефан Неделчев. Грамота и специален плакет ще получи гуверньорът на централната банка Иван Искров.

Наградите са определени от комитет, чийто председател е финансовият министър Пламен Орешарски. Членове са Валери Димитров, председател на Сметната палата, Камелия Касабова, зам.-председател на 40-ото народно събрание, Ивайло Калфин, вицепремиер и министър на външните работи, Ертан Кара, секретар по икономическите въпроси на Президента, Мария Георгиева, директор на Mеждународния банков институт, Силвия Пенева, Одит съдружник в „Делойт", Стефан Ненов, съдружник в „Мур Стивънс България - Одит", Михаил Стоянов, член на УС и директор на Фондация „Атанас Буров", Саша Безуханова, съпредседател на КРИБ, Стамен Тасев, изп. директор на BBLF, Максим Бехар, президент на M3 Comminications Group, Inc., Андрей Пръмов, финансист, Васил Велев, председател на АИКБ, Стефан Неделчев, главен редактор на в. Пари, и икономистът Петкан Илиев.

Първа инвестиционна банка е определена за Банка на клиента, посредством онлайн гласуване в сайта на вестник "Пари".

Самата церемония по връчването на призовете ще се състои довечера от 19:30 часа.

Голямата награда ще бъде връчена от президента Георги Първанов. Отличията се раздават за 12-и пореден път.

Econ.bg е медиен партньор на конкурса. Очаквайте подробности и снимки от официалната церемония по връчването на наградите.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...