Independent: Пазарът на недвижими имоти в България е същински кошмар

26.09.2009 | 13:06
по статията работи:
Цените в страната са паднали с 35% през първата половина на 2009 г., коментира британското издание
Independent: Пазарът на недвижими имоти в България е същински кошмар

Цените на недвижимите имоти падат в цяла Европа, затова възможностите за закупуване на лятна къща в чужбина никога не са били по-добри, пише британският вестник The Independent ("Индипендънт").

Много британски летовници се връщат към Франция и Италия в търсене на лятна вила, но някои от "горещите точки" в пазара на недвижими имоти в Европа са сериозно охладнели, коментира изданието, цитирано от Агенция "Фокус".

Испания предлага привлекателни възможности, но европейският пазар на надвижими имоти като цяло все още не се е възстановил. Холандия, Дания, Словения и Словакия претърпяха голям спад на цените на имотите през втората четвърт на годината.

Най-големият кошмар обаче е в България. Доскорошна гореща точка за инвеститорите и купувачите, България се превърна в точно обратното, отблъсквайки купувачите със спад от 35% на цените на недвижимите имоти през първата половина на 2009 година, коментира "Индипендънт".

Британски експерт в тази сфера предупреди британците да избягват България на всяка цена: "Просто е ужасно. Дори не се знае къде е дъното на пазара. Има толкова по-добри места - по-близки, по-хубави, по-евтини, затова винаги питаме - защо да си правите труда? Ако сравняваме Испания и България... всъщност не става въпрос за избор. Испания предлага много повече и е много по-близка и по-достъпна дестинация."

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 09.05   1502 г. – Христофор Колумб потегля от Испания за своето четвърто и последно пътешествие до Новия свят. 1881 г. – след държавен преврат е съставено Петото...