Австрийска фирма иска да инвестира в горския ни сектор

11.11.2009 | 14:22
по статията работи:
Досега на територията на страната са осъществени три проекта за производство на биомаса
Австрийска фирма иска да инвестира в горския ни сектор

Зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов обсъди възможности за сътрудничество и инвестиции в горския сектор с Херман Вайзер, представител на австрийската фирма „Вайзер консулт", която има богат опит в реализирането на проекти в областта на земеделието. Вайзер посочи, че се интересуват от разширяване на инвестициите, а зам.-министър Костов от своя страна заяви, че могат да бъдат реализирани съвместни проекти в сферата на биомаса, ветрогенератори и фотоволтаични полета, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Зам.- министър Костов обясни, че съгласно европейските изисквания, България трябва да повиши производството си от възобновяеми енергийни източници до 16% до 2013 г. и с оглед на това е необходимо да бъдат реализирани подобни проекти. Те ще дадат възможност да се разнообразят приходите в горския сектор, където до момента дървесината се използва само за дърводобив. Проектите могат да бъдат реализирани като съвместни публично-частни партньорства. Досега на територията на страната са осъществени три проекта за производство на биомаса в Банско, Ардино и Ихтиман.

Зам.-министър Костов заяви още, че в момента се работи по изготвянето на нов Закон за горите, който се очаква да влезе в сила през 2010 г. С него се предвижда да се осъществи децентрализация на горския сектор.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...