Софийски международен панаир на книгата

02.12.2009 - 06.12.2009
Софийски международен панаир на книгата

От 2 до 6 декември 2009 г. в Националния дворец на културата, София, ще се проведе ХХVІІI Софийски международен панаир на книгата.

Събитието е организирано от Асоциация "Българска книга", съвместно с Националния дворец на културата и Столична община.

Специален гост на откриването на панаира ще бъде новоизбраният кмет на столицата Йорданка Фандъкова.

В същия ден ще станат известни и носителите на наградата "Бронзов лъв" 2009. Тази година отличието се присъжда в две категории - най-добър издателски проект и издателски проект с най-голяма обществена значимост. Първата награда ще бъде излъчена от експертна комисия, а изданието с най-голямо обществено значение ще бъде избрано от жури, в състава на което влизат журналисти от различни медии.

В панаира ще вземат участие над 120 български изложители и 8 чуждестранни, съобщава в. "Класа". Специален гост на най-значимото книжно събитие в страната ще бъде Сърбия. По този повод в София ще пристигнат и делегати от европейската мрежа за литература и книги - "Традуки", която включва Албания, Босна и Херцеговина, България, Германия, Косово, Хърватия, Македония, Черна гора, Австрия, Румъния, Швейцария, Сърбия и Словения. Обменът между участниците се осъществява чрез програма за превод на проза, специализирана литература, както и книги за деца и младежи.

Софийският международен панаир на книгата се провежда за първи път през 1968 година. Той е най-авторитетният международен форум в издателската индустрия в България и всяка година събира над 200 издателства от България и чужбина, които представят своите издания пред десетки хиляди посетители в Националния дворец на културата в София.

От 2006 г. Софийският международен панаир на книгата се провежда под патронажа на президента на Република България Георги Първанов.


 

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив