Краят на мандата на кабинета "Станишев" - ударно харчене "на тъмно"

22.04.2010 | 14:01
по статията работи:
Представиха доклада на комисията "анти-Станишев" в НС
Краят на мандата на кабинета "Станишев" - ударно харчене "на тъмно"

През последната година от управлението на кабинета "Станишев" са сключени 150 договора, за които е нямало осигурено финансиране на стойност 2,158 млрд. лв. Това се посочва в резюмето на доклада на Временната анкетна комисия за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната една година от мандата на правителството на Сергей Станишев, който беше прочетен в пленарна зала от председателя на комисията Стоян Мавродиев, предаде Агенция "Фокус".

В доклада се казва, че предходното правителство е успяло за кратко време да изхарчи огромен ресурс за проекти. Много от разходите са направени на ръба на закона.

Документът беше изслушан от депутатите след едномесечно отлагане. "Водното огледало" в Кърджали, АЕЦ "Белене", замените на гори, ремонтът на работния кабинет на бившия премиер Сергей Станишев - това са малка част от проверяваните от комисията факти от последната година на тройната коалиция. Докладът е изготвен предимно на косвена информация от медиите, информира БТА.

Освен това в периода на последната година от управлението на кабинета "Станишев" са налети големи суми в държавни предприятия като Български енергиен холдинг, Българскa банка за възстановяване и развитие.

Правителството на Тройната коалиция през ноември и декември 2008 успява „ударно да похарчи огромен ресурс", което стопява фискалния резерв с 30%. Всички разходи били извършени по непрозрачен начин. Голяма част от тези разходи можело да бъдат спестени особено в условията на настъпваща криза, съобщи Мавродиев.

Над 100 писма са изпратени в рамките на дейността на комисията за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната една година от мандата на правителството на Станишев до различни структури. В комисията, която е провела 8 заседания, са получени материали в отговор с обем от над 35 000 страници.

Резюмето на доклада "анти-Станишев" не представлява някакво резюме, в което аз съм написал различни неща от съдържанието на основния доклад. Сигурен съм, че сте прочели внимателно доклада. Дори съм сигурен, че г-н Станишев го използва като нощно четиво. Всяка една дума, която ще представя в резюмето на доклада, се съдържа в основния доклад. Тук няма дори една променена запетая, заяви Мавродиев по-рано днес във връзка с обвиненията, че ако не прочете целия доклад, би могъл да манипулира общественото мнение с това, което е включил в него.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...