НАП: Хората с дългове не могат да пътуват в страни извън ЕС

27.04.2010 | 10:01
по статията работи:
270 забрани за напускане на страната в посока извън ЕС са наложени от началото на годината
НАП: Хората с дългове не могат да пътуват в страни извън ЕС

Отнемането на паспортите, както е граждански популярно, или мярката за забрана за напускане на страната, която НАП налага, се отнася само и единствено за държави извън ЕС. Тоест, когато един български гражданин или представител на юридическо лице има натрупани данъчни задължения, задължения за осигуровки или неплатени глоби към държавни институции над 5000 лева и иска да напусне страната в посока извън ЕС, принудителна мярка може и ще му бъде наложена. Това каза Росен Бъчваров, експерт от Националната агенция за приходите (НАП), по БНР във връзка със забраната за напускане на страната, която се налага при неплатени дългове, пише Агенция "Фокус".

Бъчваров обясни, че става дума за публичноправни задължения. От началото на годината до момента са наложени общо 270 забрани за напускане на страната в посока извън ЕС, посочи още Бъчваров.

По отношение на това към колко длъжници НАП е завела искове за погасяване на данъци и лихви по тях, експертът от агенцията за приходите заяви, че само за миналата година са наложени над 100 хиляди обезпечителни мерки - запори на банкови сметки, на заплати, на движимо имущество, на автомобили. В резултат, на това са събрани над един милиард лева.

Росен Бъчваров каза, че в последните десет дни, в които има повече публичност по темата за укритите приходи от наеми, са декларирани над 11 милиона лева данъци от доход от наем.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...