Хотелиери: Пазарът трябва да се ориентира към немските и руските летовници

21.06.2010 | 15:11
по статията работи:
Основните претенции на руските туристи са свързани с липсата на организация при издаването на визите
Хотелиери: Пазарът трябва да се ориентира към немските и руските летовници

До 5% ръст на туристи може да има през този сезон по българското Черноморие. Браншовиците обаче не очакват по-високи приходи, тъй като има увеличаване на ранните записвания, които пък са на по-ниски цени. Това съобщи на пресконференция днес Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите в курорта Златни пясъци, и напомни, че още миналата година хотелиерите са свалили цените на туристическите пакети с 25-30%. Параметрите са запазени и през тази и ще останат същите и през следващата година, коментира Щерев.

Очакванията на Георги Щерев се потвърждават с тези на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Припомняме ви, че в края на миналия месец ресорният зам.-министър Иво Маринов заяви, че очаква добър туристически сезон  и 5% ръст на туристите спрямо миналата година.

Пазарът трябва да се ориентира към немските и руските летовници, които са традиционни гости у нас. Българите пък прпедпочитат повече Южното Черноморие. Заради увеличената леглова база, цените там са по-ниски, но обслужването в северните курорти е на по-добро ниво, каза още Щерев. Той бе домакин на делегация от парламентарния клуб към държавната Дума на Руската федерация, водена от генералния директор Игор Кирпичьов. Целта на посещението е подписване на споразумение за сътрудничество и осъществяване на контакти в 87-те района на Русия с цел привличане на туристи.

Към момента 90% от руския пътникопоток минава през Москва, а чрез по-преки връзки, могат да се привлекат многократно повече туристи, посочиха браншовици, цитирани от Днес+. Основните претенции на руските туристи са свързани с липсата на организация при издаването на визите, а не толкова цената, коментира Щерев. Той посочи, че изпращат 35 души допълнително, които да работят в българские консулства. Кирпичьов даде пример, че за България тримесечна виза струва 100 долара, а за Италия визата е 35 евро за година.

Ако от март следващата година България влезе в Шенгенската зона, ще се уеднаквят правилата за издаване на визи с другите страни, каза още Щерев. Той приветства идеята, румънски полицаи да патролират по родното черноморие. По думите му обаче, за да има ефект, патрулиращите трябва да застъпят до две седмици.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...