Животоспасяващите лекарства изчезват по празниците

14.12.2010 | 11:42
по статията работи:
В това число влизат медикаментите за поддръжка на нормално кръвно налягане, епилепсия и др.
Животоспасяващите лекарства изчезват по празниците

Проблемът с осигуряване на животоспасяващи лекарства е много голям. За това алармира пред програма "Хоризонт" Антон Вълев от Национална аптечна колегия.

Той не се ангажира с конкретна алтернатива какво да се направи, а изтъкна причините - освен липса на пари и презапасяването на хората с необходимите им лекарства.

Ето какво коментира още Вълев:

Проблемът е много голям. Очакваме около Коледа и Нова Година в аптеките почти вече да няма животоспасяващи лекарства. Причината е, че тези лекарства са много скъпи. Аптеките не получават за тях абсолютно нищо, за да ги отпускат на гражданите, а Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) просто няма пари да ги плати.

До момента Здравната каса излезе само и единствено с едно изявление на своя сайт, което всъщност е изключително притеснително и доказва нашите опасения от цялата година до тука. Това съобщение казва, че всички дължими плащания от тази година са приключили и оттук нататък Касата ще се изплаща чак с парите от държавния бюджет 2011.

Към животоспасяващите лекарства лекарства се отнасят медикаментите за поддържане на нормално кръвно налягане, епилепсия, множествена склероза, инсулинът за диабетици и др.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 16.05   1204 г. – Балдуин IX Фландърски е коронован за първи император на Латинската империя. 1527 г. – Флорентинците изгонват Медичите от Флоренция и градът отново...