Представиха електронен каталог за малките и средните фирми

27.09.2011 | 17:26
по статията работи:
Регистрацията в EсomGrid е безплатна до края на годината
Представиха електронен каталог за малките и средните фирми

Днес в рамките на Пловдивския панаир беше официално представен интернет порталът в подкрепа на малкия и средния бизнес EсomGrid. Тестовата му версия е на адрес www.tradenet1.com, информират от Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

"Порталът възможност за всяка фирма да достигне до електронен обмен на продуктова и маркетингова информация", каза при представянето Нив Шварц от израелската компания "Полигон груп", която е изработила платформата.

"Електронната платформа практически се явява като една Шенгенска зона, в която който е влязал, вече не го спират по границите". Така образно се изрази председателят на палатата Цветан Симеонов, като представяйки инициативата пред фирми от България и от Европа.

Сред предимствата за българските фирми бяха посочени възможностите за пряк достъп до международните пазари; включването на основни данни за статута и детайлни данни за произвежданите и търгувани продукти; възможностите за представяне и реклама на продуктите/услугите без влагане на допълнителни разходи за това, включително и за създаване на собствен уеб сайт, както и лесно намиране на партньори.

Порталът ще осигури условия за директна връзка между фирмите и ще улесни партньорските контакти между тях. Чрез него всяка фирма ще може сама да изпраща информация и съобщения насочена/и към: фирми, които са присъединени към създадена от нея т.нар.общност от бизнес партньори.

Фирмите, които се включат в мрежата, ще могат от първия ден да правят селекция по собствени критерии на връзките и информацията, която ще се поддържа актуална. БТПП ще осигури обслужване на фирмите за включването им в портала чрез пакет от услуги, който ще обхваща: въвеждане на данни за фирмен профил от оператор на Палатата; описание на продуктите/услугите; заснемането им; измервания в специално оборудвана лаборатория на БТПП или на място в предприятието; данни за вида, начина и габаритите на опаковката; консултации по GDSN (глобалната мрежа за синхронизиране на данните) стандарти, което е изключително важно за осъществяване на международната търговия; превод на информацията на английски език.

БТПП предварително е включила базова информация за 6475 фирми, които само ще добавят детайлна информация за продуктите и услугите предоставяни от тях.

До края на 2011 г. регистрацията на фирмите в портала ще бъде безплатна. След влизане в действие на окончателната му версия, услугите ще се предоставят на абонаментен принцип. За членовете на БТПП са предвидени отстъпки от цената - 10% за асоциираните членове и за членовете на GS1 България и 20% - за преките членове на палатата.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...