Предложиха ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя да се ликвидира

24.11.2011 | 15:29
по статията работи:
Причината е, че цената на акциите на Фонда остава ниска
Предложиха ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя да се ликвидира

Съветът на директорите на ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ реши да предложи на Общото събрание на акционерите да приеме решение за прекратяването на земеделския фонд и обявяването му в ликвидация. Събраните средства ще се разпределят на инвеститорите.

Съветът на директорите ще свика извънредно общо събрание на 29 февруари 2012.

Причината е, че цената на акциите на Фонда остава ниска, като финансовите пазари продължават да се влияят от външни фактори и не оценяват повишената стойност на активите, става ясно от официално съобщение на сайта на ЕЛАРГ.

Последната публикувана пазарна оценка на портфейла от земеделски земи на Фонда към 31 декември 2010 г. е 95 млн. лева, към които следва да се добавят 15 млн. лева за парцелите в местността "Камбаните", докато пазарната стойност на акциите в обръщение е едва около 40 млн. лева.

Този голям дисконт на пазарната капитализация спрямо стойността на активите ни не е оправдан и не е в интерес на нашите акционери, много от които отчитат позициите по реалните борсови котировки. В интерес на нашите инвеститори преди време Общото събрание на ЕЛАРГ реши да удължи живота на Фонда до 2018 г., но продължаващите негативни тенденции на фондовия пазар предполагат друго решение, заявява директорът на ЕЛАРГ Андрей Крулихин.

Решението за ликвидация на Фонда (ако бъде взето такова от предстоящото Общо събрание на акционерите) няма да засегне облигациите, които ще бъдат изплатени първи в рамките на процедурата, заявяват от дружеството.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 14.05   1027 г. – Анри I е коронясан за крал на Франция. 1610 г. – Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII. 1643 г. – Четиригодишният Луи...