България трябва да се стреми към коалиция срещу плана "Макрон", заяви Петър Курумбашев

14.01.2019 | 09:55
по статията работи: econ.bg
По думите му страната ни е спечелила "малка битка" като визираше решението в четвъртък на транспортната комисия на Европейския парламент да отхвърли два от трите доклада по пакета "Мобилност"
България трябва да се стреми към коалиция срещу плана "Макрон", заяви Петър Курумбашев
Снимка: БГНЕС

България трябва да се стреми към коалиция срещу плана "Макрон" и Пътния алианс, в който влизат Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Италия, Люксембург, Норвегия и Швеция. Това заяви евродепутатът Петър Курумбашев в ефира на Би Ти Ви.

По думите му страната ни е спечелила "малка битка" като визираше решението в четвъртък на транспортната комисия на Европейския парламент да отхвърли два от трите доклада по пакета "Мобилност". "Беше почти сигурно, че губим гласуването, но пък има едни евродепутати, които стандартно гласуват против всички решения", каза Курумбашев.

Оттук нататък не само да гледаме какво прави т.нар. Пътен алианс, а да се обединим с държавите, които не са съгласни с промените като Полша, Румъния и др.", посочи евродепутатът и допълни, че и държави от периферията са на нашата позиция. Той оцени като добра мярка писмата на президента и премиера до Антонио Таяни да се отложи гласуването за следващия европарламент, който ще бъде избран след няколко месеца.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...