Българо-узбекски бизнес форум

гр. София
15.11.2012

На 15 ноември 2012 г. (четвъртък) от 15:30 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), на адрес София, ул. "Искър" 9, ще се проведе Българо-узбекски бизнес форум. Това информираха от пресцентъра на Палатата, които са организатори на събитието.

Форумът е във връзка с провеждането в София на третата сесия на Междуправителствената българско-узбекска комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество. Съпредседатели на комисията са министърът на регионалното развитие и благоустройството на България Лиляна Павлова и министърът на външноикономическите връзки, инвестициите и търговията на Узбекистан Ельор Ганиев.

Според данни на българското Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) външната търговия между България и Узбекистан през последните години се характеризира с многократното нарастване на българския износ, съставен от промишлени стоки. През 2011 г. стокообменът между двете страни отбеляза нарастване с 22,4% спрямо 2010 г., българският износ за Узбекистан - с 14,7% и вносът - с 46%.

Съществува двустранен икономически интерес в следните сектори: хранително-вкусовата промишленост, фармацевтична и лека промишленост, нефтохимическата промишленост, транспорт и лозаро-винарство, уточняват от БТПП.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив