Наредба за поддържане и осъвременяване на картата на възстановената собственост (отм.)

Държавен вестник брой: 102

Година: 2004

Орган на издаване:

Дата на обнародване: 20.01.2005

Глава първа
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. (1) (Предишен текст на чл. 1, ДВ, бр. 9 от 2001 г.; изм., бр. 31 от 2003 г.) С тази наредба се определят условията и редът за поддържане и осъвременяване на влезлите в сила планове за земеразделяне, на графичните и текстовите данни, получени при възстановяване на правото на собственост върху земеделските земи в стари реални или възстановими граници, отразяването на измененията на плана за земеразделяне в случаите по чл.17, ал. 8 от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), както и издаването на скици от общинските служби по земеделие и гори при извършване на разпределителни сделки, делби, оземляване и други случаи на разпореждане с вещни права върху земеделски земи. (2) (Нова, ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Наредбата се прилага и за поддържането и осъвременяването на картите на възстановената собственост върху гори и земи от горския фонд, другите материали и данни по прилагането на Закона за възстановяването на собствеността върху горите и земите от горския фонд (ЗВСГЗГФ) и Правилника за прилагане на Закона за възстановяването на собствеността върху горите и земите от горския фонд (ППЗВСГЗГФ) и за издаването на скици за гори и земи от горския фонд. (3) (Нова, ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Създаването на карта на възстановената собственост на землището и регистър на земеделските земи, горите и земите от горския фонд към нея се извършва по реда на тази наредба и обхваща следните дейности: 1. обединяване на цифровите данни за възстановената собственост върху земеделските земи, горите и земите от горския фонд; 2. отстраняване на констатирани при обединяването несъответствия в общата граница между горския и земеделския фонд; 3. отстраняване на констатирани несъответствия в землищните граници със съседните землища; 4. отстраняване на несъответствия, непълноти и грешки в данните за имотите, засегнати от дейностите по т. 2 и 3; 5. изчертаване на карта на възстановената собственост на землището; 6. създаване на регистър на земеделските земи и горите и земите от горския фонд за землището. (4) (Нова, ДВ, бр. 9 от 2001 г.; изм., бр. 31 от 2003 г.) Дейностите по ал. 3 се приемат с протокол на приемателна комисия, назначена от министъра на земеделието и горите, с председател - председателя на общинската служба по земеделие и гори, и членове - представители на общинската служба по земеделие и гори и на държавното лесничейство.

Чл. 2. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) Общинската служба по земеделие и гори поддържа и осъвременява картите на възстановената собственост и придружаващите ги документи и регистри по землища, като обновява съдържащите се в тях графични и текстови данни.

Чл. 3. (Изм. и доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.; изм., бр. 31 от 2003 г.) Общинската служба по земеделие и гори поддържа картите на възстановената собственост в актуално състояние въз основа на копия и преписи от вписаните нотариални актове, съдебни решения, договори или други актове, с които се прехвърля правото на собственост или се учредяват, прехвърлят, изменят или прекратяват други вещни права върху земеделски земи и гори и земи от горския фонд.

Чл. 4. (1) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) Общинската служба по земеделие и гория издава скици при: прехвърляне на правото на собственост, учредяване, прехвърляне, изменение и прекратяване на други вещни права върху земеделски земи, гори и земи от горския фонд, доброволни и съдебни делби, оземляване, други разпоредителни актове, договори за наем или аренда, както и при отчуждаване и промяна на предназначението, извършване на оценки, узаконяване на строежи и в други предвидени от закона случаи. Общинската служба по земеделие и гори издава скици и в случаите, когато собствениците са се явили след срока за съвместно уточняване на стари реални граници по чл. 18д, ал. 4 ППЗСПЗЗ и за въвод във владение по чл. 32, ал. 1 ППЗСПЗЗ. (2) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) За услугите, извършвани по тази наредба по искане на граждани и юридически лица от органите по поземлена собственост, се заплащат такси съгласно тарифа, одобрена от Министерския съвет. Приходите се внасят по сметка на Министерството на земеделието и горите. (3) (Нова, ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Дейностите по поддържане и осъвременяване на картата на възстановената собственост в случаите, когато това се извършва служебно по искане на министъра на земеделието и горите, кметовете на общини или упълномощени от тях длъжностни лица, са за сметка на държавния бюджет.

Чл. 4а (Нов, ДВ, бр. 9 от 2001 г.) (1) Картата на възстановената собственост се поддържа и осъвременява служебно в следните случаи: 1. замени по реда на чл. 27, ал. 6, т. 3 ЗСПЗЗ и чл. 36 ППЗСПЗЗ; 2. промяна на предназначението за обекти, държавна или общинска собственост; 3. обезщетяване и оземлявяне; 4. други разпоредителни сделки със земи от държавния или общинския поземлен фонд; 5. преработване по реда на чл. 17, ал. 8 ЗСПЗЗ, § 31 и 34 ЗИДЗСПЗЗ (ДВ, бр. 87 от 1997 г.); 6. изпълнение на съдебни решения за обезщетяване или по реда на § 31 и 34 ЗИДЗСПЗЗ и чл. 25, ал. 6 ППЗСПЗЗ; 7. обезщетяване на решение на ПК; 8. въвеждане на данните от изработените планове на стопанските дворове на прекратените организации по § 12 ЗСПЗЗ; 9. други случаи, посочени в Методиката за определяне на цените на техническите дейности при поддържане на картите на възстановена собственост, издадена от министъра на земеделието и горите. (2) Средствата по създаването на картата на възстановената собственост по реда на ЗВСГЗГФ, както и за поддържането й в частта за горите и земите от горския фонд - собственост на държавата, са за сметка на държавния бюджет. (3) По реда на тази наредба със средства от държавния бюджет се финансира поддържането на данните в картата на възстановената собственост за горите и земите от горския фонд - държавна собственост, променени в резултат на следните дейности: 1. продажба на гори и земи от държавния горски фонд с поименни компенсационни бонове при условията на чл. 7, ал. 3 от Закона за горите (ЗГ); 2. заснемане и координиране границите на възстановени гори и земи от горския фонд на основание чл. 13, ал. 2 ЗВСГЗГФ; 3. отстраняване на грешки при условията и реда на чл. 13, ал. 9 ЗВСГЗГФ; 4. изключване на гори и земи от ДГФ при условията на чл. 15, ал. 1, т. 1, 2, 3 и 4 ППЗГ; 5. обезщетяване на собственици с гори и земи от държавния горски фонд; 6. предоставените от собствениците гори и земи от горския фонд по договор с държавното лесничейство за управление на основание чл. 26, ал. 2 ЗГ; 7. отписване от баланса на държавния горски фонд на залесени и самозалесили се земеделски земи, включени в горския фонд, на основание чл. 9, ал. 3 от Наредба N: 14 от 1999 г. за реда, процедурата и режима на възстановените земеделски земи по чл. 10, ал. 5 и § 9 ЗСПЗЗ (ДВ, бр. 76 от 1999 г.); 8. изключване от баланса на държавния горски фонд на основание чл. 9, ал. 4 от Наредба N: 14 от 1999 г.; 9. включване в баланса на държавния горски фонд на основание чл. 11 от Наредба N: 14 от 1999 г. на залесени и самозалесили се земеделски земи от държавния поземлен фонд; 10. придобита собственост от държавата на основание чл. 8, ал. 4 ЗВСГЗГФ; 11. строителство на обекти за нуждите на държавния горски фонд при условията на чл. 81 ЗГ; 12. учредяване на права при условията на чл. 16, ал. 2 и 3 ЗГ.

Чл. 5. (1) (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Прехвърляне на реално определена част от земеделски имот или горски имот или делба на такъв имот се допуска, ако частите или дяловете могат да се обособят в самостоятелни имоти съгласно чл. 10 от Правилника за прилагане на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ППЗСПЗЗ) и § 3 ЗВСГЗГФ и съобразно изискванията на тази наредба. (2) (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) При обособяването на реални части от имот в отделни имоти или при разделянето на имот достъпът до новообразуваните имоти се урежда съгласно чл. 37 от Закона за опазване на селскостопанското имущество и чл. 87, ал. 1 ЗГ. (3) Съединяване на имоти се допуска, ако те принадлежат на един и същ собственик, имат обща граница и са разположени на територията на едно землище. (4) (Нова, ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Идентифицирането на имотите в съществуващи стари реални граници се извършва на място в присъствието на представител на ПК, фирмата изпълнител и собственика, след подадена молба от него, по възможност съседи по имот, а по реда на ЗВСГЗГФ и по чл. 10, ал. 5 от ЗСПЗЗ - и на държавно лесничейство.

Чл. 6. (1) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Всеки имот се означава с номер, който не може да се повтаря с друг номер на имот за територията на страната. (2) (Отм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.). (3) За имотен номер по смисъла на тази наредба се счита и номерът на новообразуван имот по проект за разделяне или съединяване на земеделски имоти. (4) (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.; изм., бр. 31 от 2003 г.) Проектираните имоти се означават със следващите по възходящ ред номера в масива, до неговото изчерпване, определени от общинската служба по земеделие и гори. (5) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Имотния номер се посочва във всички актове, с които се прехвърля право на собственост и се учредяват, прехвърлят, изменят или прекратяват вещни права върху земеделски земи. Към актовете се прилага заверена от общинската служба по земеделие и гори скица.

Чл. 6а (Нов, ДВ, бр. 9 от 2001 г.) (1) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Общинската служба по земеделие и гори поставя на видно място: 1. списък на услугите; 2. тарифата за таксите, събирани от органи по поземлена собственост. (2) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Председателят на общинската служба по земеделие и гори със заповед определя член на общинската служба по земеделие и гори, отговорен за осъществяването на контактите с изпълнителя на техническите дейности и лицата, поискали извършването на услуги. (3) Заявителят може да изисква извършването на услугите, определени с тарифата за таксите, събирани от органите по поземлена собственост, които не засягат данни за служебно ползване.

Чл. 6б (Нов, ДВ, бр. 9 от 2001 г.)
(1) Услугите по реда на тази наредба се извършват от ПК въз основа на молба, подадена от собствениците на имоти или техни представители с нотариално заверено пълномощно, която се изготвя съвместно с ПК. (2) Вписването на договори за наем и аренда се извършва по искане на собственика или на арендатора или наемателя. (3) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Общинската служба по земеделие и гори вписва молбата по ал. 1 във входящия регистър, определя стойността на услугата, издава фактура на заявителя и отбелязва номера на фактурата в молбата за услуга. (4) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Председателят на общинската служба по земеделие и гори или упълномощено от него длъжностно лице одобрява молбите за изпълнение и ги предава с възлагателно писмо на изпълнителя на техническите дейности. (5) В случай че за извършването на услугата е необходимо да присъства заявителят, ПК писмено го уведомява за времето и мястото на изпълнение на услугата. (6) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Изпълнителят извършва услугите в съответствие с техническо задание към договора и предава резултатите в общинската служба по земеделие и гори. (7) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Длъжностното лице от общинската служба по земеделие и гори предава на заявителя или на упълномощено от него лице с нотариално заверено пълномощно извършената в изпълнение на услугата работа след заверка от председателя на общинската служба по земеделие и гори и подпис във входящия регистър.

Чл. 6в. (Нов, ДВ, бр. 9 от 2001 г.)
(1) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Общинската служба по земеделие и гори действа като представител на Министерството на земеделието и горите в качеството му на възложител на техническите дейности. Тя възлага на изпълнителя извършването на услуги, съставянето на регистри и други дейности съгласно сключения с министерството договор. (2) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Изпълнителят по договора с Министерството на земеделието и горите изпълнява работата по поддържане на картата на възстановена собственост съгласно възлагателните писма на общинската служба по земеделие и гори. (3) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Общинската служба по земеделие и гори както и изпълнителят по договора с Министерството на земеделието и горите извършват работите по поддържане и осъвременяване на картата на възстановената собственост по единна технология, утвърдена от министъра на земеделието и горите. (4) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Контролът по изпълнение на договора по ал. 1 се упражнява от общинската служба по земеделие и гори, от дирекция "Земя и поземлена собственост" и областните дирекции "ЗГ" към Министерството на земеделието и горите.

Глава втора
РЕГИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ, ГОРИ И ЗЕМИ ОТ ГОРСКИЯ ФОНД
(Загл., изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)


Раздел I
Съдържание на регистъра

Чл. 7. (1) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Регистърът към картата на възстановената собственост съдържа описание по партиди на имотите в землището. (2) За всеки имот се открива партида със самостоятелен номер, който съвпада с номера на имота. (3) Партидите се състоят от шест части от "А" до "Е" и имат съдържание съгласно образец - приложение № 1. Партидите се подреждат по възходящ ред на номерата. (4) Записът на партидите и на плана е цифров или и на други носители (хартия, недеформируема основа и др.). (5) (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.; изм., бр. 31 от 2003 г.) Документите, послужили като основание за регистриране, се съхраняват отделно в досие на партидата, което носи същия номер. Документите на закритите партиди се съхраняват в общинската служба по земеделие и гори до предаването им на Агенцията по кадастър по реда на § 6, ал. 2 от Закона за кадастъра и имотния регистър. (6) (Отм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.).

Раздел II
Условия и ред за поддържане на регистъра

Чл. 8. (1) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Поддържането на картата на възстановена собственост и регистъра се извършва по землища въз основа на заповед на министъра на земеделието и горите или упълномощено от него лице и обхваща всички земеделски земи, гори и земи от горския фонд, независимо от вида на собствеността и начина на възстановяване. (2) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) За имотите, представляващи пътища, жп линии, дерета и други подобни, не се откриват партиди. За земеделските земи, горите и земите от горския фонд, предоставени на Министерството на отбраната и на Министерството на вътрешните работи, се откриват партиди по тяхна молба. (3) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.; изм., бр. 31 от 2003 г.) За имотите в строителните граници на населените места, собствеността върху които е възстановена по реда на ЗСПЗЗ и ЗВСГЗГФ, не се откриват партиди от общинската служба по земеделие и гори.

Чл. 9. (1) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) За всеки имот от картата на възстановената собственост се открива партида въз основа на влезлите в сила решения на общинската служба по земеделие и гори за възстановяване на правото на собственост и други актове към деня на заповедта по чл. 8, ал. 1 съгласно приложение № 2. (2) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Всяко изменение на актовете, послужили за първоначално откриване на партидите, е основание за съответната промяна в партидите на регистъра. В случаите по чл. 17, ал. 8 ЗСПЗЗ и чл. 13, ал. 9 ЗВСГЗГФ промените се отразяват след влизане в сила на изменението на съответните карти на възстановена собственост. (3) В партидата на имота, за който не е извършен въвод във владение, това обстоятелство се вписва в частта "Е". (4) (Изм. и доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Ако въз основа на влязлото в сила решение за възстановяването на собствеността е издаден нотариален акт по чл. 483, ал. 1 от Гражданския процесуален кодекс, партидата съдържа и данните за том, номер, дата и районен съд, номерът и районът на вписване в съответния районен съд, където актът е вписан.

Глава трета
РЕД ЗА ОСЪВРЕМЕНЯВАНЕ НА КАРТИТЕ НА ВЪЗСТАНОВЕНАТА СОБСТВЕНОСТ
(Загл., изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

Раздел I
Издаване на скици и поддържане на картите на възстановената собственост
(Загл., изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

Чл. 10. (1) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) Скиците се издават и проектите за разделяне и съединяване на имоти се заверяват от общинската служба по земеделие и гори по писмено искане на собствениците, съда или на другите оправомощени органи и лица. (2) (Изм. и доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Скиците са копия от плана или картата за съществуващите към момента на издаването им граници и номера на имотите. След изтичане на 6 месеца от датата на издаването им те се презаверяват или се преиздават в случаи, че са настъпили промени.

Чл. 11. (1) Молбите за заверяване на проекти за обособяването на части от имоти, доброволна делба или съединяване се завеждат в отделен входящ регистър. (2) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Проектът се изработва от регистрирани по реда на Закона за кадастъра и имотния регистър (ЗКИР) изпълнители. (3) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) Общинската служба по земеделие и гори заверява изработените проекти. (4) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) Отказите на общинската служба по земеделие и гори за одобряване на проекта подлежат на обжалване по реда на Закона за административното производство.

Чл. 12. (1) Проектът представлява чертеж на стария имот, който съдържа: 1. границите на имота; 2. номера на имота; 3. номерата на съседните имоти; 4. условни знаци за начин на трайно ползване на имота и на съседните имоти; 5. съществуващите сгради и съоръжения със сервитутните им граници; 6. номерата на граничните точки; 7. проектните граници; 8. номерата на новопроектираните имоти; 9. границите на учредяваното право на преминаване през съседни имоти. (2) Чертежът се придружава от документация, която съдържа: 1. данни за имотите, които се разделят или съединяват: а) (изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) наименование на общината и пълен номер на имота, включващ код по ЕКАТТЕ на землището; б) местност; в) площ в дка (с точност три знака след десетичния знак); г) (изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) начин на трайно ползване и код по единния класификатор на кадастъра (ЕКК) съгласно Наредба N: 5 от 1999 г. за структурата на записа в цифров вид на кадастралните планове и карти, регулационните планове и плановете на почвените категории (ДВ, бр. 56 от 1999 г.); д) категория при неполивни условия; е) вид територия по предназначение със съответния код; ж) (нова, ДВ, бр. 9 от 2001 г.) таксационна характеристика за земи и гори от горския фонд; з) (предишна буква "ж", ДВ, бр. 9 от 2001 г.) номера и координати на граничните точки в координатна система от 1970 г.; и) (предишна буква "з", ДВ, бр. 9 от 2001 г.)номера, начина на трайно ползване и собственици на съседните имоти; 2. данни за собственика на имота, който се разделя, или на имотите, които се съединяват: а) трите имена или наименование; б) местоживеене (седалище); в) документ за право на собственост; 3. ипотеки и други тежести на имота, който се разделя, или на имотите, които се съединяват; 4. административни ограничения на имота, който се разделя, или на имотите, които се съединяват; 5. данни за новообразуваните имоти: а) имотни номера; б) координати на граничните точки; в) площ в дка; г) площ на правото на преминаване и номера на имотите, през които се преминава; 6. данни за бъдещите собственици по т. 2. (3) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Проектът се изчертава в 3 екземпляра в подходящ мащаб и се изработва в съответствие с изискванията за кодиране на линиите и цветовете съгласно приложение № 3.

Чл. 13. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)
(1) Измененията на картата на възстановена собственост и регистрите върху земеделски земи по реда на чл. 17, ал. 8 ЗСПЗЗ и на гори и земи от горския фонд по реда на чл. 13, ал. 9 ЗВСГЗГФ се нанасят въз основа на заповед на министъра на земеделието и горите при условията на чл. 9, ал. 2. (2) По реда на ал. 1 се изпълняват и влезлите в сила съдебни решения, постановени по жалби срещу § 31 и 34 ЗСПЗЗ, обжалване на план за земеразделяне или карта по чл. 25, ал. 6 ППЗСПЗЗ или решение на ПК по чл. 13, ал. 5 ЗВСГЗГФ.

Чл. 14. При издаването на нотариални актове или постановяване на съдебни решения, с които се прехвърля правото на собственост или се учредява, прехвърля, изменя или прекратява друго вещно право върху земеделски земи, нотариусът, съответно съдът, заверява скицата като неразделна част от издадените актове.

Чл. 15. (1) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) След представянето на копие от нотариален акт или друг документ, представляващ основание за промяна или допълване на картата и регистъра с приложена към него скица, заверена по реда на чл. 14, председателят на общинската служба по земеделие и гори се разпорежда за: 1. промяна в плана за земеразделяне и отразяване на новите граници и номера на имотите; 2. откриване на нови партиди за обособените имоти; 3. закриване на старата партида и архивиране на данните по нея; 4. издаване на скици за новите имоти на собствениците им; 5. вписване на данните в съответната част на партидата. (2) Разделяне и съединяване на имотите по реда на тази наредба може да се извършва и само по молба на собственика без промяна на собствеността.

Чл. 16. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)
(1) Изпълнителят нанася с червен цвят текущите промени на границите и номерата на имотите върху картата на възстановената собственост. При промяна на границите с над 30 на сто от броя на имотите изпълнителят изчертава наново целия план в подходящ мащаб с надпис: "Карта с възстановената собственост на землището на ............, с ЕКАТТЕ............., общ.................., обл................... към дата......" и подготвя пълна разпечатка на регистъра по собственици, но не повече от веднъж за календарна година. Разходите са за сметка на бюджета. (2) Картата и регистърът на възстановена собственост се подписват и подпечатват от изпълнителя и от председателя на ПК. (3) Изпълнителят предава с протокол на председателя на ПК приетата карта с възстановена собственост и регистъра.

Чл. 17. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Обособяването на реални части от имоти се извършва при спазване на следните изисквания: 1. минимален размер на имотите съгласно чл. 72 от Закона за наследството, освен ако се присъединяват към съседни имоти, а за горите и земите от горския фонд - съобразени с § 3, ал. 1 ЗВСГЗГФ; 2. лице - не по-малко от 8 м или 6 м по изключение за земеделски земи и не по-малко от 10 м за гори и земи от горския фонд, опиращи до път; 3. посоката на най-големия наклон да е по късата страна на земеделския имот; 4. широчината на правото за преминаване (пътен подход) - 2,5 м за земеделски имоти; 5. специфични агротехнически, строителни, хидромелиоративни, противоерозионни или други правила и норми от земеустройствен и лесоустройствен характер.

Раздел II
Поддържане на регистрите

Чл. 18. (1) Отразяването на промените на собствеността в партидите на регистъра, както и откриването на нови партиди, се извършва на основание на актовете, посочени в приложение № 5. (2) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Новите партиди се откриват при наличието на проект, заверен от общинската служба по земеделие и гори и от издателя на акта по ал. 1, към които е приложен. (3) Новите партиди на обособените в самостоятелни имоти части (дялове) се номерират със следващите поредни номера, а партидата, от която са обособени, се закрива и се архивира за справки. Номерата на новообразуваните партиди се посочват в закритата, както и номерът на закритата партида - в новообразуваните. (4) Алинея 3 се прилага съответно и при съединяване на имоти.

Чл. 19. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) При съдебни процеси за установяване на собственост, делба и обявяване за окончателен предварителен договор по чл. 19 ЗЗД съдебната експертиза изготвя заключението си по скица, издадена от общинската служба по земеделие и гори. В скицата се посочва и последният номер от картата на възстановената собственост.

Чл. 20. Ограничените вещни права и договорите за наем и аренда се отразяват въз основа на актовете съгласно приложение № 6.

Чл. 21. Исковите молби, вписани в нотариалните книги на основание чл. 11 от Правилника за вписванията, се регистрират в част "В" на партидата с данните съгласно приложение № 7.

Чл. 22. (1) Ипотека в част "Г" на партидата се регистрира при спазване на поредността на учредяването на ипотеките в нотариалните книги въз основа на актовете по приложение № 8. (2) Вписана в регистъра ипотека се подновява и заличава въз основа на данни за датата на отбелязването и на заличаването в нотариалните книги.

Чл. 23. Възбраните и другите тежести се вписват и заличават въз основа на актовете по приложение № 9.

Чл. 24. (1) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) При представяне на копия от нотариални актове и други документи от службата по вписванията към районния съд или районния съд от други държавни и общински органи или заинтересувани лица, натовареното за целта длъжностно лице от общинската служба по земеделие и гори отбелязва върху тях датата, на която са постъпили, и ги завежда със съответния номер във входящия регистър по реда на постъпването им. (2) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Председателят на общинската служба по земеделие и гори се разпорежда за: 1. (изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) нанасяне на произтичащите промени в партидите на имота и регистрите или 2. (изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) отразяване в картата с възстановената собственост като окончателни на утвърдените проектни граници и номера на имотите въз основа на заверения от съда или нотариуса проект и откриване на нова партида. (3) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Промените се вписват в 7-дневен срок от получаването на копията от службата по вписванията към районния съд, районния съд и другите задължени ведомства или от заинтересуваните лица. (4) Данните се заличават чрез зачертаване така, че те да останат четливи. В компютърния вариант данните за предишните собственици се съхраняват на дискети като архив за справки.

Чл. 25. (1) Длъжностното лице, което е извършило вписването в партидата, отразява номера й във входящия регистър по номера на документа, за който се отнася. (2) При вписвания и заличаване в партидите и досиетата длъжностното лице поставя датата на вписване (заличаване), подписва се, а при цифровия (компютърния) запис се въвежда съответен индикатор. (3) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) При възникване на сложни или неясни случаи въпросът се отнася от длъжностното лице до председателя на общинската служба по земеделие и гори, който е компетентен да се произнесе.

Раздел III
Други регистри
(Загл., изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

Чл. 26. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) Общинската служба по земеделие и гори води следните регистри: 1. входящ регистър по образец съгласно приложение № 10; 2. входящ регистър за молби за разделяне и съединяване на имоти (предвиден е в чл. 11, ал. 1) по образец съгласно приложение № 10; 3. регистър за справки по образец съгласно приложение № 11; 4. регистър на протоколи за предоставените и приети материали и данни от изпълнителя на техническите дейности.

Чл. 27. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)
(1) (Изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) Общинската служба по земеделие и гори поддържа следните регистри за служебно ползване: 1. регистър на имоти по образец съгласно приложение № 12, който се отпечатва от ПК по възходящ ред на номерата на имотите по землища еднократно при влизане на тази наредба в сила; 2. регистър на собствениците по образец съгласно приложение № 13, който се отпечатва от ПК по азбучен ред на собствениците по землища или по общини еднократно при влизане на тази наредба в сила; 3. регистър на промените за регистъра по имоти по образец съгласно приложение № 14, който се отпечатва от ПК при необходимост за определен период от време; 4. регистър на промените за регистъра по собственици по образец съгласно приложение № 15, който се отпечатва от ПК при необходимост за определен период от време.

Чл. 28. (1) Азбучният указател на партидите се води по собственото име на лицето, вписано като собственик в партидата на имота, като се посочва и номерът на съответната партида. (2) При регистрация въз основа на решение за възстановяването на собствеността на наследниците на починал собственик азбучникът се води по името на наследодателя и на заявителя по преписката за възстановяване на собствеността. (3) При съсобственост извън случаите по ал. 2 указателят се води по името на всеки един от вписаните в партидата съсобственици.

Чл. 29. В регистъра за справки се вписват номерът на партидата, на издаденото удостоверение или отбелязване, че справката е устна, номер и дата на платежния документ.

Глава четвърта
РЕД ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА СПРАВКИ

Чл. 30. (1) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Всеки може да поиска сведение за вписванията в регистъра, които не са за служебно ползване. (2) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Справките са устни и писмени. При писмените справки се издава удостоверение за определена партида или копие от партидата, отразяваща правното състояние на имота към момента на справката по наличните в регистъра данни. Справките се издават само за сведение и нямат правното значение на справка в службата по вписванията. (3) Справките се извършват от длъжностни лица въз основа на писмена или устна молба, като търсенето може да се извършва по името или ЕГН на собственика, по номер или адрес (местност) на имота. (4) Справки в досието на партидата, вкл. и издаване на копия от съдържащите се в него документи, се извършват при писмена молба.

Чл. 31. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Справките по регистрите се заплащат по реда на чл. 4, ал. 2.

Глава пета
ИЗИСКВАНЕ НА СКИЦИ

Чл. 32. (1) (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Нотариални актове или удостоверявания относно земеделски земи и гори и земи от горския фонд се издават след представяне на компетентните органи: 1. допълнителен екземпляр от подлежащия на вписване акт; 2. (изм., ДВ, бр. 31 от 2003 г.) заверен от общинската служба по земеделие и гори проект за обособяване на части от имот при делби и сделки с части от имоти; 3. скица на имота за установяване на идентичността и номера на имота, предмет на сделката. (2) (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) Длъжностното лице от общинската служба по земеделие и гори може да прави служебно справка в службата по вписванията за наличните вписвания, засягащи земеделски земи, гори и земи от горския фонд.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 1. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Тази наредба се издава на основание чл. 33, ал. 3 ЗСПЗЗ (обн., ДВ, бр. 17 от 1991 г.; попр., бр. 20 от 1991 г.; изм. и доп., бр. 74 от 1991 г., бр. 18, 28, 46 и 105 от 1992 г., бр. 48 от 1993 г., бр. 64 от 1993 г. - Решение № 12 на Конституционния съд от 1993 г.; изм., бр. 83 от 1993 г., бр. 80 от 1994 г., бр. 45 и 57 от 1995 г., бр. 59 от 1995 г. - решения № 7 и 8 на Конституционния съд от 1995 г.; попр., бр. 60 от 1995 г.; изм., бр. 79 от 1996 г., бр. 103 от 1996 г. - Решение № 20 на Конституционния съд от 1996 г.; изм. и доп., бр. 104 от 1996 г., бр. 15 от 1997 г. - Решение № 3 на Конституционния съд от 1997 г.; изм. и доп., бр. 62, 87, 98, 123 и 124 от 1997 г., бр. 36, 59, 88 и 133 от 1998 г., бр. 68 от 1999 г., бр. 34 и 106 от 2000 г.), чл. 26а, ал. 3 ППЗСПЗЗ (обн., ДВ, бр. 34 от 1991 г.; изм. и доп., бр. 60 и 80 от 1991 г., бр. 34 от 1992 г., бр. 8, 72 и 87 от 1993 г., бр. 2 и 100 от 1994 г.; попр., бр. 103 от 1994 г.; изм.и доп., бр. 5, 48 и 95 от 1995 г., бр. 28 от 1997 г.; попр., бр. 43 от 1997 г.; изм. и доп., бр. 57, 61, 112 и 122 от 1997 г., бр. 18 от 1998 г., бр. 18 и 113 от 1999 г.), чл. 11, ал. 4 ЗВСГЗГФ (обн., ДВ, бр. 110 от 1997 г.; изм. и доп., бр. 33, 59 и 133 от 1998 г., бр. 49 от 1999 г.) и чл. 34, т. 4 и 5 ППЗВСГЗГФ (обн., ДВ, бр. 29 от 1998 г.; изм. и доп., бр. 83 от 1999 г., бр. 105 от 1999 г.).

§ 2. (Отм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.).

§ 3. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Картите с възстановена собственост и другите данни и материали, изработени във връзка с прилагането на ЗСПЗЗ, ЗВСГЗГФ и на тази наредба, се съхраняват по реда на инструкция на министъра на земеделието и горите.

§ 4. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Указания по прилагането на тази наредба дава министърът на земеделието и горите, съгласувано с министъра на регионалното развитие и благоустройство или упълномощени от него лица.

Приложение № 1
към чл. 7, ал. 3
(Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.)

Партидата съдържа . . . стр.

ОБЩИНСКА СЛУЖБА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И ГОРИ гр. (с.) . . . . . . . . . ЕКАТТЕ . . . . . . . . . . РЕГИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ Землище на гр. (с.) . . . . . . . . . ЕКАТТЕ . . . . . ПАРТИДА на ИМОТ № . . . . открита на . . . . г. закрита на . . . . г.

ЧАСТ А. ДАННИ ЗА ИМОТА пълен № . . . . .
Площ: . . . . . дка (словом) Местност в землището . .: . . . . . . . . Категория на земята . . . .: . . (словом) - . . . . . дка . . (словом) - . . . . . дка Начин на трайно ползване: Вид на територия . . . . . . . : Вид собственост . . . . . . . . : Стойност на имота . . . . . . : . . . . . . лв. Данъчна оценка на имота: . . . . . . лв. Координати на гранични точки: Точка №____ Х ____ ____ Y ____ 1. 2. 3. N. Забележки:
ЧАСТ Б. СОБСТВЕНИЦИ ОСНОВАНИЕ ЗА ВПИСВАНЕ
Забележки: ПАРТИДА на ИМОТ № . . . . стр. . . . .
ЧАСТ В. ВЕЩНИ ПРАВА,
СЕРВИТУТИ, НАЕМ
И АРЕНДА, ИСКОВИ
МОЛБИ
ОСНОВАНИЕ ЗА ВПИСВАНЕ
Забележки:
ЧАСТ Г. ИПОТЕКИ ОСНОВАНИЕ ЗА ВПИСВАНЕ
Забележки:
ЧАСТ Д. ВЪЗБРАНИ И
ДРУГИ ТЕЖЕСТИ
ОСНОВАНИЕ ЗА ВПИСВАНЕ
Забележки:
ЧАСТ Е. АДМИНИСТРАТИВНИ
ОГРАНИЧЕНИЯ
НА ПОЛЗВАНЕТО
ОСНОВАНИЕ ЗА ВПИСВАНЕ
Забележки:
Изготвил: . . . . . . .
Дата: . . . . . г.
Председател на ОПК: . . . . . .
Забележка. Към закрита партида се прилага документ за датата на закриване и за номерата на новооткритите партиди (имоти).

Приложение № 2
към чл. 9, ал. 1
(Изм. и доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.; изм., бр. 31 от 2003 г.)

Актове, които са основание за първоначално откриване на партида на имот в регистъра
(Загл., изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

1. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) Решения на общинска служба по земеделие и гори за възстановяване на право на собственост в съществуващи (възстановими) стари реални граници или в нови реални граници въз основа на план за земеразделяне или карта за възстановяване на собствеността. 2. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) Решения на общинска служба по земеделие и гори за възстановяване на право на собственост въз основа на съдебни решения. 3. (Изм. и доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.; изм., бр. 31 от 2003 г.) Решение на общинска служба по земеделие и гори за определяне на земите на научно-производствени и други държавни организации въз основа на заповедта на министъра на земеделието и горите по чл. 24, ал. 2 ЗСПЗЗ и актове за определяне на териториите по чл. 6 ЗВСГЗГФ. 4. (Изм. и доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.; изм., бр. 31 от 2003 г.) Решения на общинска служба по земеделие и гори за обезщетяване с държавна или общинска земя или с гори и земи от държавния горски фонд. 5. Актове за оземляване с държавна или общинска земя чрез прехвърляне на собственост. Забележка. Актовете по приложението са основание за откриване на партида, ако са влезли в сила.

Приложение № 3
към чл. 12, ал. 3

Изисквания за кодиране на линиите и цветовете за изработване на проекти

Код на линия Вид Линия Тип Цвят
174 съществуващи граници непрекъсната черен
286 проектни граници прекъсната, съставена от точки син/черен

Приложение № 4
към чл. 13
(Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

Изисквания за кодиране на линиите и цветовете за изменение на влязъл в сила план за земеразделяне

Код на линия Вид Линия Тип Цвят
174 съществуващи граници непрекъсната черен
286 проектни граници прекъсната, съставена от точки син/черен

Забележка. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Проектните граници се изчертават по нареждане на началника на Дирекция "Земя и поземлена собственост на МЗГ".

Приложение № 5
към чл. 18, ал. 1
(Изм. и доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

Актове, които са основание за промени в част "Б" на партидата на имота
(Загл., изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

1. Нотариални актове, с които се прехвърля правото на собственост. 2. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Договори, с които се прехвърля наследство, в което има земеделска земя, гора или земя от горския фонд (ГФ). 3. Актове за отказване от право на собственост. 4. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Договори за делба след възстановяването на собствеността и съдебно-разделителни протоколи. 5. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Спогодби по спорове относно актове, които подлежат на вписване. 6. Съдебни решения, влезли в сила, които заместват актовете по т. 1. 7. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Съдебни решения, с които се констатира съществуването на подлежащи на вписване актове. 8. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Заповеди на министъра на земеделието и горите и договори за замяна на земи от държавния поземлен фонд (ДПФ) със земеделски земи на граждани и юридически лица. 9. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Решения на общинския съвет и договори за замяна на земеделски земи от общинския поземлен фонд (ОПФ) със земи на граждани и юридически лица, както и на гори и земи от общинския горски фонд с гори и земи на граждани и юридически лица. 10. (Изм. и доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Заповеди на министъра на земеделието и горите и договори за продажба на земеделска земя и на гори и земи от ДГФ от ДПФ на граждани и юридически лица. 11. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Решения на общинския съвет и договори за продажба на земеделска земя и на гори и земи от общинския горски фонд от ОПФ на граждани и юридически лица. 12. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Актове за внасяне право на собственост в търговско дружество. 13. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Актове за прехвърляне на предприятие, в което има земеделски земи и гори и земи от ГФ. 14. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Постановление на съдия-изпълнителя или на съда по несъстоятелността за възлагане на земеделска земя и гори и земи от ГФ. 15. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.) Решения на общинска служба по земеделие и гори за обезщетяване с държавна или общинска земя. 16. Актове за оземляване с държавна или общинска земя чрез прехвърляне на собственост. 17. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Актове за отчуждаване на земеделски земи и гори и земи от ГФ за държавни и общински нужди. 18. Нотариални актове за признаване на право на собственост, придобито по наследство или по давност. Забележка. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Тези от актовете по приложението, за които е предвидено вписване, се отразяват в регистъра след извършването му.

Приложение № 6
към чл. 20
(Изм. и доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

Актове, които са основание за вписване в част "В" на партидата на имота
(Изм. на загл., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

1. Нотариални актове, с които се учредява, прехвърля, изменя или прекратява ограничено вещно право (право на ползване, право на строеж и др.). 2. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Договори за прехвърляне на наследство, в което има ограничено вещно право върху земеделска земя, гора или земя от горския фонд (ГФ). 3. Актове за отказване от ограничено вещно право. 4. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Договори за делба след възстановяването на собствеността и съдебно-разделителни протоколи, с които се учредява ограничено вещно право. 5. Спогодби и съдебни решения, заместващи или констатиращи съществуването на актове относно ограничени вещни права. 6. (Изм. и доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Заповеди на министъра на земеделието и горите и договори, с които се отстъпва, изменя или прекратява ограничено вещно право върху земя от ДПФ и гори и земи от ДГФ на граждани и юридически лица. 7. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Решения на общинския съвет и договори, с които се отстъпва, изменя или прекратява ограничено вещно право върху земя от ОПФ и на гори и земи от общинския горски фонд на граждани и юридически лица. 8. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Актове за внасяне ограничено вещно право в търговско дружество. 9. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Актове за прехвърляне на предприятие, в което има ограничено вещно право върху земеделска земя и гори и земи от ГФ. 10. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Акт за внасяне на земеделска земя и гори и земи от ГФ в кооперация. 11. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Постановление на съдия-изпълнителя или на съда по несъстоятелността за възлагане на ограничено вещно право върху земеделска земя и гори и земи от ГФ. 12. Нотариални актове за признаване на ограничено вещно право, придобито по наследство или по давност. 13. Актове за учредяване на право на строеж по реда на Закона за териториално и селищно устройство. 14. (Доп., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Договор за наем на земеделска земя и гори и земи от ГФ за срок, по-дълъг от една година. 15. Договор за аренда на земеделска земя или стопанство. Забележка. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Тези от актовете по приложението, за които е предвидено вписване, се отразяват в регистъра след извършването му.

Приложение № 7
към чл. 21
(Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

Искови молби и други актове, които се вписват в част "В" на партидата на имота
(Изм. на загл., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

1. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Искови молби за признаване нищожността, за унищожаване, за отменяване или за разваляне на актове, подлежащи на вписване. 2. Искови молби за сключване на окончателен договор по чл. 19, ал. 3 ЗЗД. 3. Искови молби за постановяване на решения, които заместват или с които се констатира съществуването на подлежащи на вписване актове. 4. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Влезлите в сила съдебни решения, постановени по вписаните искови молби. 5. Молби на кредиторите на наследодателя или на заветниците за отделяне на недвижими имоти на наследодателя. Забележка. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Актовете по приложението се отразяват в регистъра, ако са вписани.

Приложение № 8
към чл. 22
(Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

Актове, които са основание за вписване в част "Г" на партидата на имота
(Изм. на загл., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

1. Нотариални актове, молби и други актове за учредяване на ипотеки. 2. Молби за вписване на промени относно вземания и задължения, обезпечени с ипотека (чл. 171 ЗЗД). 3. Молби за подновяване на ипотеки (чл. 172 ЗЗД). 4. Молби, съдебни и други актове за заличаване на ипотеки (чл. 179 и 181 ЗЗД). Забележка. (Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Актовете по приложението се отразяват в регистъра, ако са вписани.

Приложение № 9
към чл. 23
(Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

Актове, които са основание за вписване в част "Д" на партидата на имота
(Изм. на загл., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

1. Заповеди на съда, искания на съдия-изпълнителя, писма от компетентни длъжностни лица или държавни органи или други държавни органи за налагане на възбрана. 2. Нотариално заверено съгласие за вписване на гаранция за неотклонение на обвиняем по наказателно дело. 3. Нареждания и заявления за заличаване на вписани възбрани. Забележка.(Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) Актовете по приложението се отразяват в регистъра, ако са вписани.

Приложение N: 10
към чл. 26, ал. 1, т. 1, 2
(Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

към т. 1
ОБЩИНСКА СЛУЖБА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И ГОРИ
гр...........ЕКАТТЕ.........
РЕГИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ
землище гр.(с.).........ЕКАТТЕ.......

В Х О Д Я Щ Р Е Г И С Т Ъ Р

N: Дата Вид, т.,
стр. на акта
N: имот N: на
новообразувани имоти
Вписване в партида N:
дата подпис
1 2 3 4 5 6

към т. 2
ОБЩИНСКА СЛУЖБА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И ГОРИ
гр...........ЕКАТТЕ.........
РЕГИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ
землище гр.(с.).........ЕКАТТЕ.......

В Х О Д Я Щ Р Е Г И С Т Ъ Р
по молбите за изменение на картата на възстановената собственост

N: Дата Заявител Имот N: Резултат протокол ПК N: N: на новообразувани имоти Заповед ПК N: Дл. лице подпис
1 2 3 4 5 6 7 8

към т. 4 (Отм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

към т. 5 (Отм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

към т. 6 (Отм., ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

Приложение N: 11
към чл. 26, ал. 1 т. 3
(Изм., ДВ, бр. 9 от 2001 г., бр. 31 от 2003 г.)

ОБЩИНСКА СЛУЖБА ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ И ГОРИ
гр...........ЕКАТТЕ.........
РЕГИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ
землище гр.(с.).........ЕКАТТЕ.......

Р Е Г И С Т Ъ Р З А С П Р А В К И

N: Дата Вид справка у-ние N:
устна
Партида N: Такса лв. Кв. N: Дл. лице подпис
1 2 3 4 5 6 7

Приложение N: 12
към чл. 27, ал. 1 т. 1
(Ново, ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

РЕГИСТЪР НА ИМОТИТЕ
№ на имот Дата на откриване на партидата Собственик, имена ЕГН, БУЛСТАТ, рег. № на собственик Площ Катег. НТП Забележка (закриване, разделяне, съединяване)

Приложение N: 13
към чл. 27, ал. 1 т. 2
(Ново, ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

РЕГИСТЪР НА СОБСТВЕНИЦИТЕ
Име ЕГН, БУЛСТАТ или рег. № на собственик № на имота Площ Катег. НТП Забележка

Приложение N: 14
към чл. 27, ал. 1 т. 3
(Ново, ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

РЕГИСТЪР НА ПРОМЕНИТЕ ЗА РЕГИСТЪРА НА ИМОТИ ЗА ПЕРИОД ОТ .......... ДО ............
№ на имота Закрита партида, дата, разделяне, съединяване Документ за промяна, №/дата Собственик след промяната ЕГН, рег. № на собственик, БУЛСТАТ Площ Катег. НТП

Приложение N: 15
към чл. 27, ал. 1 т. 4
(Ново, ДВ, бр. 9 от 2001 г.)

РЕГИСТЪР НА ПРОМЕНИТЕ ЗА РЕГИСТЪРА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ ЗА ПЕРИОД ОТ ...... ДО.......
Собственик БУЛСТАТ, ЕГН или рег. № на собств. № на имота Открита партида, дата Закрита партида, дата, разделяне, съединяване Площ Катег. НТП
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив