Порожанов: Изборът на Ваньо Танов за шеф на митниците е мой

29.08.2014 | 10:28
по статията работи: Десислава Маданска
Никой не ми е повлиял
Порожанов: Изборът на Ваньо Танов за шеф на митниците е мой
Снимка: Булфото

Изборът на Ваньо Танов за шеф на Агенция „Митници“ е мой, никой не ми е повлиял. Това заяви служебният финансов министър Румен Порожанов пред bTV. Порожанов бе категоричен, че нито той, нито Танов са партийно ангажирани хора. 

Според Порожанов големият проблем при събиране на приходите е в контрабандата и работата на Агенция „Митница”, тъй като се внасят масово стоки, а не се плаща задължителния ДДС.

Той даде пример, че се пише как у нас влиза камион с 12 тона зеленчуци, предназначени за голяма верига, а след това никой не проверява дали това е така. По думите му дори да има физически контрол по границите, във вътрешността на страната този контрол се губи.

Относно състоянието на бюджета министърът посочи, че недостигът на средства в държавния бюджет до края на годината ще достигне максимум 2,7% от БВП, като една от най-сериозните причини е, че са надценени планираните приходи.

Порожанов обаче предупреди, че ако се наложи държавата да осигурява пари за покриване на депозитите на граждани и фирми до гарантирания размер, това ще надхвърли разрешените от Брюксел 3% бюджетен дефицит. Това обаче според него не е проблем, тъй като не би предизвикало процедура по свръхдефицит.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...