Служебният кабинет е одобрил над 190 млн. лв. за общините

03.10.2024 | 07:55
по статията работи: econ.bg
Решението идва след актуализирането на Инвестиционната програма за общинските проекти, което се случи след промени в държавния бюджет, което бе едно от последните инициативи на 50-ото Народно събрание
Служебният кабинет е одобрил над 190 млн. лв. за общините
Снимка: под лиценза на creative commons

Служебният кабинет е одобрил над 190 млн. лв. по бюджетите на общините за 2024 г., става ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

Решението идва след актуализирането на Инвестиционната програма за общинските проекти, което се случи след промени в държавния бюджет, което бе едно от последните инициативи на 50-ото Народно събрание преди да прекъсне работа заради предизборната кампания. 

Отпуснатите средства от правителството са за обезпечаването на предстоящи плащания до края на месец септември по сключени договори за изпълнение на Инвестиционната програма за национални проекти, както и за потенциални плащания до края на месеца по приключили вече обществени поръчки, по които предстои сключването на договор и плащане. 

Тази година със Закона за бюджета капиталовите разходи по отделните бюджети на първостепенните разпоредители с бюджет по държавния бюджет за периода 2024-2026 г. са изведени в обособен ресурс в централния бюджет.

Новият подход за капиталовите разходи дава възможност проектите, които са с готовност за незабавна реализация, да получават своевременно необходимите средства от централния бюджет. Целта е постигане на по-добро планиране и разходване на капиталовите разходи, както и по-висока ефективност и прозрачност при изпълнението на инвестиционните програми.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 03.10   42 пр.н.е. – Битка при Филипи: Триумвирите Марк Антоний и Октавиан Август водят решителна битка с войската на убийците на Цезар – Марк Юний Брут и Касий. 1868...