Тарифа за таксите, които се събират от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране по Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги

МС

Държавен вестник брой: 26

Година: 2006

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 31.03.2006

Чл. 1. Водоснабдителните и канализационните оператори заплащат годишна такса "В и К регулиране", която се състои от постоянна и променлива част, както следва:
1. постоянна част в размер:
а) 500 лв. - за В и К оператор с приходи от В и К услуги през предходната година до 500 000 лв.;
б) 2000 лв. - за В и К оператор с приходи от В и К услуги през предходната година над 500 000 лв.;
2. (попр., ДВ, бр. 26 от 2006 г.) променлива част в размер 0,005 лв./куб.м фактурирано количество питейна вода за предходната година.

Чл. 2.
(1) Водоснабдителните и канализационните оператори заплащат таксата по чл. 1 ежегодно на 4 вноски, както следва:
1. постоянната част по чл. 1, т. 1 - до 25 януари;
2. променливата част по чл. 1, т. 2 - на 3 равни вноски, както следва:
а) първата вноска - до 25 март;
б) втората вноска - до 25 юли;
в) третата вноска - до 25 ноември.
(2) Новообразуваните В и К оператори, които през предходната година не са имали задължение да заплащат таксата по чл. 1, внасят еднократно такса "В и К регулиране" в размер 2000 лв. за годината на започване на дейността си.
(3) При преобразуване на В и К оператори по смисъла на Търговския закон годишната такса по чл. 1 за първата година се заплаща от правоприемника или солидарно от правоприемниците въз основа на годишните приходи от В и К услуги на отчуждителя през предходната година.

Чл. 3.
(1) За регистрация на експерти по чл.24 от Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги се събира еднократна такса в размер 500 лв. за физическите лица и едноличните търговци и 2500 лв. за юридическите лица.
(2) Таксата по ал. 1 се заплаща в 14-дневен срок от деня, следващ датата на уведомяването на лицето за решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за регистрирането му.

Чл. 4.
(1) Дължимите такси по тарифата се превеждат по банков път, като сумите се считат внесени от датата, на която са постъпили по сметката на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.
(2) Направените плащания се удостоверяват със заверен от банката екземпляр от платежния документ.
(3) За невнесените в срок такси се дължи законната лихва за просрочие по реда на Закона за лихвите върху данъци, такси и други подобни държавни вземания, като лихва върху лихвата не се дължи.
(4) Надвнесените суми от годишни такси се възстановяват без лихва до края на бюджетната година по искане на В и К оператора, надвнесъл сумата.

Допълнителна разпоредба

§ 1. По смисъла на тарифата:
1. "Отчуждител" е лицето, което прехвърля възмездно или безвъзмездно права, задължения и фактически отношения по смисъла на Търговския закон.
2. "Приходи от В и К услуги през предходната година" са всички приходи от дейностите, подлежащи на регулиране по Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги.

Преходни и заключителни разпоредби

§ 2. За 2006 г. В и К операторите заплащат пълния размер на годишната такса "В и К регулиране" на 4 вноски, както следва:
1. постоянната част по чл. 1, т. 1 - до 25 март;
2. променливата част по чл. 1, т. 2 - на 3 равни вноски, както следва:
а) първата вноска - до 25 май;
б) втората вноска - до 25 август;
в) третата вноска - до 25 ноември.

§ 3. Тарифата се одобрява на основание чл.8, ал. 3 от Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги.

Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив