Тестват търговските ни представители в чужбина с измислени фирми

23.07.2012 | 15:49
по статията работи: Елица Елефтерова
60% от фирмите очакват от СТИВ съдействие при намирането на бизнес партньори
Тестват търговските ни представители в чужбина с измислени фирми
Снимка: Sxc.hu

"Работата на Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) ще се оценява по нов начин", каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на годишната среща на екипа на министерството с представителите в СТИВ.

Работата на СТИВ се оценява на база на три обективни критерия: ръст в износа, ръст в инвестициите и ръст на туристите от съответната държава в България. 

“До края на годината всеки от тях ще получи от 3 до 5 запитвания от страна на администрацията с фирми с измислени имена и имейл адреси”, поясни министър Добрев. Работата им ще бъде оценявана на база на това как всеки от тях е реагирал на запитванията.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов информира присъстващите за резултатите от проучване, свързано с работата на представителите в СТИВ. Според анкетата 60% от фирмите очакват от СТИВ съдействие при намирането на бизнес партньори, а на 30% от запитаните е необходима икономическа информация за страната.

За резултатите от своята работа информираха представителите на СТИВ в Китай и Румъния. Стокообменът между България и Китай се е увеличил с 90% през първите три месеца на тази година, в сравнение със същия период на миналата година, каза търговският представител на България в азиатската страна Нели Нанова и посочи за приоритет в работата си износа на български храни.

Търговско-икономическият представител в Румъния Бронислав Денев също отчете рекорден стокооборот със страната в размер на 3 545 млрд. евро, както и ръст на румънските туристи у нас.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...