БФБ отчете спад от 3 на сто в понеделник

24.08.2015 | 18:00
по статията работи: econ.bg
Индексите на фондовата борса завършиха в червената зона
БФБ отчете спад от 3 на сто в понеделник
Снимка: thinkstockphotos.com

Борсата затвори с 3% спад в понеделник и последва силните разпродажби на световните пазари. Индексът SOFIX се оцвети в червено в последния час на търговията, след като голяма част от инвеститорите игнорираха негативните сигнали от външните пазари. Активността се дължеше на масови продажби на почти всички ликвидни позиции, като предлагането беше на пазарни цени. Част от позициите успяха да намерят подкрепа, като например ЦКБ, където имаше значително увеличение на търсенето на равнището от 1 лв. Акциите на банката паднаха под това ниво едва в края на деня и затвориха само с 2% намаление. При по-големите компании нямаше такава подкрепа и повечето дружества паднаха с 3-4%. Най-слабо се представи Първа инвестиционна банка с над 6% поевтиняване, но и с нисък оборот. Спадът на борсата е изцяло повлиян от загубите в чужбина, като засега голямата част от инвеститорите не са активни. Това коментира за Econ Цветослав Цачев от ЕЛАНА Трейдинг.

Значителен спад в понеделник (24 август) на Българската фондова борса (БФБ) записаха BGBX40 и CGIX. Първият се сви с 2,90% до 89,82 пункта, а вторият - с 2,94% до 112,77 пункта. BGREIT намаля с 0,52% до 95,12 пункта, а BGTR30 с 1,37% до 380,02 пункта. Дневният оборот на регулиран пазар достигна размер от 1 294 819 лв.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 01.10   331 пр.н.е. – Големият пълководец Александър Македонски побеждава в Битка при Гавгамела армията на персийския владетел Дарий III и завладява Персийската...