Ипотечното кредитиране през месец февруари, 2009 г.

09.03.2009 | 18:29
по статията работи:
Анализ на "Кредит Център"
Ипотечното кредитиране през месец февруари, 2009 г.

На 9 февруари 2009 г. консултантската компания "Кредит Център" публикува редовния си анализ "Ипотечното кредитиране през месец февруари, 2009 г."

Основните изводи в анализа са следните:
  • По-малки заеми и по-голямо самоучастие
  • Няма съществена промяна на пазара на ипотечно кредитиране

Няма съществена промяна на пазара на ипотечно кредитиране през февруари, сочат данните на компанията. Клиентите за ипотечни кредити стават все по-малко и по-предпазливи. Данните за месец февруари сочат, че 67% от клиентите проучват пазара и възможностите за кредитиране и покупка на имот, но не пристъпват към действие. Над 50% от тях планират да изчакат около година преди да влязат в процедура, защото вярват, че толкова време ще отнеме възстановяването на пазарите от започналата криза.

Притесненията на клиентите са в две направления – за финансовата им стабилност и за бъдещото развитие на пазара на недвижими имоти. Неяснотите в тези две направления са в основата на намалените обеми отпуснати ипотечни кредити у нас и през втория месец на 2009-та година. Друга група клиенти имат готовност и желание за сделка, част от тях дори са капарирали жилище, но не отговарят на новите условия на банките. През февруари те са били 8% от всички клиенти и за съжаление част от тях са загубили вложената първоначална сума. При отказ от страна на банките тези клиенти нямат много възможности – те трябва да намерят пари назаем или да се откажат от сделката.

Затова основният съвет на кредитните консултанти в момента е „Не капарирайте имот преди да сте получили одобрение за кредит от банката!”.


Обобщение на анализа на "Кредит Център" (с таблици и графики) ще откриете
тук.

Информация за потребителското кредитиране за месец февруари ще откриете тук.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 08.10   927 г. – С тържествена сватбена церемония в Константинопол е сключен бракът между византийската принцеса Мария Лакапина и българския цар Петър I. 927 г. –...