Великобритания може да остане на тъмно и студено през януари

11.08.2022 | 15:30
по статията работи: econ.bg
Обединеното кралство планира организирани прекъсвания на електрозахранването в промишлеността и дори в домакинствата през зимните дни, когато студеното време може да се съчетае с недостиг на газ
Великобритания може да остане на тъмно и студено през януари
Снимка: под лиценза на creative commons

Обединеното кралство планира организирани прекъсвания на електрозахранването в промишлеността и дори в домакинствата през зимните дни,  когато студеното време може да се съчетае с недостиг на газ, информира Bloomberg.

Според източници, запознати с правителствените планове, при последния "разумен най-лош сценарий" Великобритания може да се сблъска с недостиг на електроенергия, възлизащ на около една шеста от пиковото потребление, дори след като бъдат пуснати в действие аварийните въглищни централи.

При тази прогноза температурите, които са по-ниски от средните, и намаленият внос на електроенергия от Норвегия и Франция, биха могли да доведат до четири дни през януари, когато на Обединеното кралство може да се наложи да задейства извънредни мерки за пестене на газ.

Макар че Обединеното кралство не предвижда такъв недостиг при базовия си сценарий, анализ разкрива трудната зима, която потенциално очаква Лиз Тръс или Риши Сунак, след като наследят Борис Джонсън на поста министър-председател следващия месец.

Ако те се реализират, прекъсванията на електрозахранването ще се случат дори в момент, когато британците са изправени пред средни годишни сметки за енергия, които вероятно ще нараснат над 4200 паунда (5086 долара) през януари при малко под 2000 паунда в момента. 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 27.03   196 г. пр.н.е. – Птолемей V се възкачва на трона на Египет. 1309 г. – Папа Климент V отлъчва Венеция и цялото ѝ население. 1329 г. – В Агро Доминико...