Горивата може да поевтинеят с до 7-8 стотинки

06.04.2012 | 13:31
по статията работи: Петър Чернев
Това може да се случи, ако се премахне биодобавката в горивото. Министър Добрев очаква покачване на цената на петрола
Горивата може да поевтинеят с до 7-8 стотинки
Снимка: Econ.bg

Да се премахне добавката за биодизел и изискването за 60-дневни запаси или да се намалят дните. Това са били сред
предложенията на управителя на "Лукойл" Валентин Златев на срещата вчера с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Това стана ясно днес в Народното събрание, информира БТА.

Ако се премахне биодобавката, цената на горивата щяла намалее с 5 стотинки. Същевременно ако второто предложение се реализира, това ще доведе до намаление в размер на 2-3 стотинки.

Всички предложения са за намаление в рамките на стотинки, с изключение на евентуална възможност за промяна на ставката на акциза, но ние в момента сме на минимална ставка и дори не сме достигнали минималните нива на ЕС, така че не знам дали е възможно, коментира Добрев. Идеите ще бъдат анализирани.

Правителството обмисля механизми при шоково поскъпване на петрола на международните пазари. "Тенденцията не е добра", коментира Делян Добрев. Той обясни, че цената на петрола най-вероятно ще се вдигне, но е малко вероятно литър гориво у нас да се продава за 3 лв., информира БНР.

Не е изключена възможността отново да се наложи мораториум на цените на горивата. Това обяви снощи шефът на “Лукойл България” Валентин Златев след провелата се снощи среща. Той добави, че от началото на годината потреблението на горива е спаднало с 24%.

Припомняме ви, че точно преди година отново се заговори и впоследствие се стигна до мораториум върху цените на горивата. Той беше подписан единствено от "Лукойл", а останалите фирми продължиха да ценообразуват според корпоративната си политика. Търговският директор на "Петрол" коментира тогава, че бизнесът не е понесъл щети, но има пропуснати ползи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...