Гърция пред трета вълна на заразата, ускорява ваксинацията

02.02.2021 | 15:15
по статията работи: econ.bg
Предвижда се и ускоряване на ваксинациите. Само в понеделник са имунизирани близо 22 хиляди души, с което общият брой става 290 хиляди. Вчера в Гърция са пристигнали нови 90 хиляди дози от ваксината на „Пфайзър“
Гърция пред трета вълна на заразата, ускорява ваксинацията
Снимка: под лиценза на creative commons

Гръцките здравни власти предупреждават, че е възможно страната да се изправи пред трета вълна на заразата от Covid-19, пише в. „Катимерини“. Най-застрашен е и най-гъсто населеният район в Гърция – Атика.

През последните дни в района около столицата се забелязва покачване на броя на на новозаразените. Миналата седмица 50 от 80 хоспитализации дневно са били именно в Атика, в края на седмицата са били заети 550 болнични легла срещу 455 седмица по-рано. Като цяло за последните 10 дни половината от новите случаи са точно в този регион.

С оглед на ситуацията здравното министерство е подготвило оперативен план, представен в понеделник на видеоконферентна среща. Планът предвижда нови ограничителни мерки и отваряне на извънредни болнични легла. Той ще бъде задействан, ако случаите продължават да растат.

Предвижда се и ускоряване на ваксинациите. Само в понеделник са имунизирани близо 22 хиляди души, с което общият брой става 290 хиляди. Вчера в Гърция са пристигнали нови 90 хиляди дози от ваксината на „Пфайзър“. До края на март се очакват 1 650 000 дози от тази и от наксината на „Модерна“, както и около милион от ваксината на „Астра Зенека“.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 11.04   1079 г. – Със заповед на полския крал е екзекутиран епископа на Краков Станислас, който по-късно е канонизиран и става покровител на Полша. 1241 г. –...