Агенцията за насърчаване на малкия бизнес ще си сътрудничи с македонското предприемачество

18.01.2019 | 12:40
по статията работи: econ.bg
В Скопие се проведе двустранен бизнес форум, с участието на над 100 представители на бизнеса от България и Македония
Агенцията за насърчаване на малкия бизнес ще си сътрудничи с македонското предприемачество
Снимка: Пресцентър на ИАНМСП

Меморандум за сътрудничество между Изпълнителната Агенция за насърчаване на малкия и средния бизнес и Македонската агенция за насърчаване на предприемачеството обсъдиха изпълнителният директор на институцията д-р Бойко Таков и представители на икономическите институции на Македония. Двустранната среща се проведе през втория ден от служебното посещение на д-р Таков в македонската столица.

Изпълнителният директор на ИАНМСП посети парламента на Македония, където проведе срещи с  представители на Македонската агенция за малки и средни предприятия, Македонската агенция за насърчаване на предприемачеството, Дирекция за технологично индустриално развитие на зоните, Агенция за чуждестранни инвестиции и насърчаване на износа на Македония. На срещата присъстваха директорът на APPRM Иле Митковски, ръководителят на службата по търговско – икономическите въпроси към българското посолство в Македония  д-р Благой Климов и съветникът на заместник вице-премиера по икономическите въпроси на Македония Дане Йосифовски.

Присъстващите на двустранната среща обсъдиха възможностите за активизиране на сътрудничеството между институциите и в това число  изготвянето и подписване  на двустранен меморандум за разбирателство, който предстои да бъде финализиран през месец март 2019 в подкрепа на предприятията от двете страни и в частност ИКТ сектора. Икономическите представители от македонска страна, приветстваха инициативите и дейността на ИАНМСП, като декларираха подкрепа за насърчаването и развитието на двустранните икономически отношения.

В Скопие се проведе двустранен бизнес форум, с участието на над 100 представители на бизнеса от България и Македония. Събитието бе официално открито от заместник министър председателя на Република България Томислав Дончев и заместник министър председателя на Република Македония Кочо Ангюшев.

По-късно през деня, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев заедно със заместник-министъра на икономиката Кире Наумов прерязаха лентата на търговското ни представителство в столицата на Република Македония.

Изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Таков бе на посещение в Македония, като част от българската делегация, водена от заместник министър-председателя на Република България, Томислав Дончев.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 032.08   1492 г. – Христофор Колумб отплава от пристанището Палос де ла Фронтера в Испания на Първата си експедиция с корабите Санта Мария, Пинта и Ниня. 1529 г. – В...