Започва вписването на доставчиците на GPS данни за тол системата

31.10.2019 | 10:40
по статията работи: econ.bg
Доставчикът на декларирани данни, чрез т. нар. GPS проследяващо устройство, предоставя информация, за целите на тол системата, за географското местоположение и изминатото разстояние от пътни превозни средства, с които има сключен договор
Започва вписването на доставчиците на GPS данни за тол системата
Снимка: bgtoll

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще вписва желаещите да бъдат Доставчици на декларирани (GPS) данни за тол таксуването до 30 дни от подаване на заявлението, в случай, че те отговарят на изискванията. Управителният съвет на АПИ одобри процедура, в която подробно са описани стъпките, които компаниите трябва да следват. 

Доставчикът на декларирани данни, чрез т. нар. GPS проследяващо устройство, предоставя информация, за целите на тол системата, за географското местоположение и изминатото разстояние от пътни превозни средства, с които има сключен договор.

Процедурата описва изискванията, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите декларации и сроковете за вписването или отказа от вписването им в публичния списък.

Сред изискванията са: валиден сертификат БДС EN ISO 9001 или негов еквивалент; техническо оборудване, отговарящо на изискванията за събиране и предоставяне на декларирани данни, за което се представя справка-декларация; специализиран персонал с опит, което се удостоверява със справка-декларация за образованието, професионалната квалификация и опита на наетите служители. 

Желаещите да бъдат вписани като Доставчик на декларирани данни, трябва да предоставят декларации, удостоверяващи добрата им репутация - удостоверение от юридическо лице, че търговецът не е обявен в несъстоятелност, не е в производство по стабилизация или в процедура по ликвидация. Както и заявление, че членове на управителния съвет на съответния търговец не са били управители и/или членове на контролни органи на дружество - доставчик на услуги, заличен от регистъра на АПИ. Необходимо е и заявление, че членове на управителния съвет на съответния търговец не са осъждани. Декларациите, които се отнасят до членовете на управителните и контролните органи трябва да бъдат подписани от лицата, за които се отнасят. 

Към процедурата има образец на заявление, което може да бъде използвано. Заявлението може да бъде открито на официалната интернет страница на Агенция “Пътна инфраструктура“- www.api.bg, както и на bgtoll.bg. Заявления могат да се подават по електронен път на адрес ntd@api.bg, като за целта е необходим електронен подпис.

Редовността на подадените заявления и документи ще бъде установена от Агенция „Пътна инфраструктура“ в 10-дневен срок, като в случай на нередности, търговецът разполага с 14-дневен срок за отстраняването им. До 30 дни след получаване на заявлението или отстраняване на установените нередности, с решение на Управителният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“,  Доставчикът на декларирани данни се вписва в публичния списък. 

В случай че нередностите по подадените документи не бъдат отстранени в посочения 14-дневен срок, с решение на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ се отказва вписване в публичния регистър.

Списъкът с доставчици на декларирани данни е публичен, безплатен и електронно достъпен чрез интернет страницата на АПИ/НТУ.

Пълният текст на Процедурата за вписване на доставчици на декларирани данни в публичния списък, поддържан от АПИ/НТУ в приложения линк - https://www.api.bg/files/9215/7244/1863/Procedura_DDD.pdf

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 12.05   254 г. – Папа Стефан I наследява папа Луций I като 23-ти папа. 1364 г. – В Краков, Полша, е основан най-старият полски университет, Ягелонския...